«Kobra»: – Jeg tenkte for mye på et mulig salg i vinter

Zdenek Ondrasek i forrige kamp mot Sogndal, der han var TILs visekaptein. Tsjekkeren er glad for at overgangspraten ser ut til å være over i denne omgang, der han innrømmer at han engasjerte seg for mye.

Zdenek Ondrasek i forrige kamp mot Sogndal, der han var TILs visekaptein. Tsjekkeren er glad for at overgangspraten ser ut til å være over i denne omgang, der han innrømmer at han engasjerte seg for mye. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå mener tsjekkeren han er motivert og klar for å skyte Alfheim-publikum i feststemning igjen.

DEL

Fremtiden til Zdenek Ondrasek (26) har vært et sentralt tema for TIL i vinter.

Det har vært møter mellom partene for å få en avklaring før den lønnsledende spissen går inn i sitt siste år av kontrakten med klubben, og Nordlys vet at det har vært jobbet for å få til et salg – og deretter hente inn en erstatter.

Nå ser det ikke ut til at det skjer i denne omgang.

Dermed går TIL inn i 2015-sesongen med Ondrasek i stallen. Trolig blir utfallet at han enten selges i sommer, eller går som Bosman-spiller etter sesongen. Skal han forlenge, må han finne seg i et kraftig lønnskutt.

Ondrasek innrømmer at det ble en del forstyrrende virak i løpet av vinteren.

– Det ble for mye – alt for mye hva, hvor, hvorfor og hvor mye, sier Ondrasek, og innrømmer at han selv har bidratt til det.

– Jeg tenkte for mye på det for noen uker siden. Jeg spurte TIL og agenten min for mye, sier 26-åringen.

– Føler meg mye bedre

Nå når både han og TIL er innstilt på at han tar fatt på sesongen i rødt og hvitt, mener han ting er mer i balanse.

– Jeg føler meg mye bedre nå. Jeg har jobbet hardt her nede og slappet litt av med guttene. Nå klarer jeg å ha mye mer fokus på fotballen, og det er jo det som må være min øverste prioritet. Det ser bra ut, mener Ondrasek.

Han er likevel klar over at fremtiden hans som fotballspiller forblir et åpent spørsmål helt til han enten forlater TIL eller skulle skrive en ny avtale.

– Man vet jo aldri. Det kan skje noe til sommeren, men det er ikke noe jeg tenker på nå, sier han.

Kaptein mot Mjøndalen

At TIL vil satse på at tsjekkeren er den som skal sette inn målene på topp viste de blant annet ved å utnevne ham til visekaptein i kampen mot Sogndal torsdag. Da var det Remi Johansen som hadde bindet rundt armen.

– Jeg er jo en av de eldre her nå, og da tenker jeg at jeg må hjelpe de unge spillerne litt. Det var hyggelig, sier Ondrasek, som også får muligheten til å lede TIL som kaptein mot Mjøndalen mandag.

– Det blir et stort øyeblikk for meg, sier Ondrasek, som legger til:

– Jeg tror nok, når det skal avgjøres hvem som blir kaptein, at det er Simen (Wangberg) som er først, og så Remi.

Artikkeltags