Nedbrutt Kongshavn kan igjen være ute lenge med skade

- Vi skal slå steinhardt tilbake.

Artikkelen er over 5 år gammel

Og knetrøbbel for Zdenek Ondrasek.

DEL
 

TILs tur til Bodø 16. mai ble kostbar.

Ikke bare tapte de 0-1 og ble henvist til sisteplassen på tabellen etter sitt sjuende tap på de ni første serierundene.

I tur og orden måtte de også se Gudmund Taksdal Kongshavn, Zdenek Ondrasek og Marcus Hansson forlate banen med skader – henholdsvis nye lyskeproblemer, et smertefullt kne og en skade på baksiden av låret.

Kongshavn spilte bare sin tredje kamp etter å ha blitt klarert for spill. Før det hadde han vært to og en halv måned ute med en lyskeskade, som han pådro seg i vinterens første treningskamp mot Aalesund i La Manga.

– Det er lysken igjen, ja. Det er hardt. En tung dag å takle, sa en merkbart nedbrutt Kongshavn til Nordlys etter kampen i Bodø, med blanke øyne.

Hvis det er den gamle skaden han har revet opp, kan det igjen bli uker og måneder på sidelinja for TIL-keeperen.

– Når man møter motgang, kan man enten grave seg ned eller dra seg etter nakkeskinnet og stå på. Jeg skal velge alternativ to, sier 24-åringen, som fikk en ekstra skuffelse gjennom det han så fra sidelinja etter han hadde gått av.

TIL skapte så godt som ingenting, kanskje én sjanse ved Magnus Andersen hvis man legger godvilja til. Glimt skapte heller ikke mye, men vant kampen etter en sterk soloprestasjon av Papa «Badou» Ndiaye.

– Det er skuffende og kjedelig. Dette er en kamp som betyr veldig mye for veldig mange, erkjenner Kongshavn.

«Kobra»: – Problemer i to uker

Hvis Pål Vestly Heigre fortsetter å levere redninger som han gjorde da Morten Ågnes Konradsen kom helt alene mot han på slutten av kampen, trenger ikke Kongshavns fravær å merkes for tungt.

Da er det mulig det blir verre hvis Zdenek Ondrasek settes lenge på sidelinja, med sine kneproblemer – som ifølge tsjekkeren selv ikke kom så overraskende på.

– Jeg har hatt noen problemer de siste ukene med kneet mitt, og i dag var det ille da jeg var på banen. En spiss må holde på ballen, kjempe og springe. Det kunne jeg ikke gjøre her, sier Ondrasek til Nordlys.

– Tok man en risiko ved å la deg spille?

– Einar (Hauglid) og Per Nymann (Andersen) sa det ikke var farlig. Nå skal vi ta noen bilder mandag, og jeg håper det ikke er noe alvorlig og at jeg kan være klar til neste kamp.

– Så du følte deg klar til å spille i dag?

– Klar ... jeg hadde omtrent ikke trent de siste to ukene, spesielt siden vi har hatt kamp hver tredje dag. Jeg har bare jogget og prøvd å gjøre meg klar til kampene. Det var bra mot Mjøndalen, det var OK mot Vålerenga, men ikke i dag. Det er bare sånn det er.

– Vi tar ikke sjanser

Fysioterapeut Einar Hauglid hevder at TIL ikke tok noen sjanser ved å la Ondrasek spille, eller at de har sluppet Kongshavn til for tidlig.

– Vi tar ikke sjanser med helsa til spillerne. De må bestå noen tester for å spille, og når det også gikk bra i forrige kamp, var det ikke noe skummelt, sier Hauglid.

– Nå tar vi en oppsummering mandag, tar noen bilder og får kartlagt hva som foregår, legger han til.

Fysioterapeut André Fagerborg, som var på Aspmyra lørdag, støtter opp om det Hauglid sier.

– Vi tar absolutt ikke noen sjanser med spillerne. De er godt klarerte for spill når vi først slipper dem utpå, sier Fagerborg.

Han vil ikke antyde noe om skadeomfanget til noen av de tre som måtte av lørdag, før det mandag er kjørt tester på alle spillerne det gjelder.

 

Artikkeltags