Snoop Dogg - who cares?

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

På førstesida i torsdagens Nordlys kunne en lese: «Snoop Dogg til Døgnvill». Hva/hvem i h... er Snoop Dogg? Who cares? Jeg spør, og en del ungdom som har som statusvimpel å kjenne til all verdens rockeband vil riste på hodet over en slik ignoranse.

DEL

På side 3 i fredagens avis kan en se av søylediagrammet i spalten «Nettopp nå» at cirka ti prosent av byens befolkning har tenkt seg på Døgnvillfestivalen. Flott! Jeg applauderer arbeidet Hogne & co. gjør. Ti prosent utgjør rundt regnet 6000 mennesker. Men for oss 90 prosent, eller 55.000 mennesker som ikke har tenkt oss dit virker det snålt å følge med på Nordlys’ prioritering av stoff.

Vi som driver med «smale» sjangere som klassisk musikk og korsang er vant til å bli sett på som særinger.

Kommers og medier

Hvorfor er «min musikk» blitt sær? Jeg tror svaret ligger i to stikkord: Kommers og media. Jeg avstår denne gangen å utdype dette nærmere. Who cares?

Tirsdag holdt Kammerkoret Ultima Thule veldedighetskonsert til inntekt for et hjem for hivsmittede mødre og deres barn i Sør-Afrika. Det er tredje gangen koret holder slike konserter. Til stede var Sør-Afrikas ambassadør til Norge, Beryl Sisulu. Dessverre kom lite folk til konserten, selv om vi virkelig hadde satset med topp musikere, skuespiller Guri Johnson og varaordfører Gunnhild Johansen som holdt appell. Pengesummen som vi kan sende nedover i år blir derfor nesten pinlig liten. But who cares? Vi håper dvd-en vi laget til dem fra konserten vil være en viss kompensasjon.

I fredagens Nordlys står på forsida til Pulsbilaget med store typer: HYLLET ILDSJELENE, med henvisning til s. 3. Der finner vi et intervju med ambassadøren. (Artikkelen hadde fått plass klemt ned i et hjørne av et gigantbilde av to jenter som konkurrerte om å tre kondomer på dildoer). «Fortsett det gode arbeidet», sier ambassadøren. Det samme sa hun i sin tale på vår konsert.

Når vi arrangerer en slik konsert, føler vi oss litt som ildsjeler, og det er alltid hyggelig å få kreditt for det vi gjør. Innbilsk som jeg var, trodde jeg det var oss hun blant andre mente.

Ikke interessant

Journalist Stein S. Fredriksen fant det ikke interessant å nevne vår konsert, på tross av at hun, ifølge han selv, hadde snakket om den. Derimot ramset han opp at hun hadde vært på Polarmiljøsenteret, og at hun skulle til ordføreren fredag. I tillegg skulle hun åpne NUFF. Hvor mange ildsjeler traff hun på Polarmiljøsenteret, tro? Og ordførerens funksjon kan vel ikke karakteriseres som ildsjelsaktivitet?

I min samtale med journalist Fredriksen, der jeg påpekte «mangelen» i hans artikkel, sa han at han hadde problemer med å ta min henvendelse alvorlig. Men kjære journalist, en viss kongruens mellom overskrift og innhold bør det vel være? Jeg håper og tror han ikke representerer bladet Nordlys generelt i måten han tar imot en seriøs henvendelse fra en leser og kulturarbeider på når han blir gjort oppmerksom på en så åpenbar miss. But who cares?

Artikkeltags