Remiks og privatisering

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Førstkommende onsdag er det kommunestyremøte. Der skal Remiks – det kommunale renovasjonsselskapet omgjøres til AS. Med Tromsbuss friskt i minne – forbereder man privatisering?

DEL

LO i Tromsø mener at dette vil bli dyrere for kommunen, og deretter for kommunens innbyggere. Kommunen mister sitt viktigste redskap i miljøpolitikken.

Tromsø kommune kan så langt være veldig bekjent over utviklingen av renovasjonen i Tromsø, et pionerarbeid helt i front av utviklingen på området. At forutsetningene for satsingen i Tromsø miljøpark har sviktet, har følgende årsak: Hvorfor har ikke kommunen pålagt Perpetuum å bruke kommunens anlegg på Skattøra og betale husleie der slik forutsetningene var? Og hvorfor har ikke kommunen stilt den samme aktør krav om optisk sortering av avfall? Dette gjør søppelsorteringen deres billigere, og næringsdrivende vil da heller bruke dette firmaet enn kommunen selv. Miljøet taper, og kommunen sitter igjen med økonomisk svarteper.

De ansatte blir lovet KS-tariff og avtaler og reglement som gjelder for kommunens ansatte, men hvor lenge varer disse? Erfaringsmessig er det lønna og pensjonen til de ansatte det går ut over når private aktører skal spare penger.

Ordføreren hevdet i formannskapet at hele styret stiller seg enstemmig bak forslaget om AS, inklusiv ansattes representant. LO i Tromsø konstaterer at dette ikke medfører riktighet. Det er aldri stemt over saken, men kun orientert om den.

Nei, her har ikke kommunen snudd hver stein, og LO i Tromsø oppfordrer den rødgrønne alliansen til å revurdere saken – og fortsatt beholde renovasjonen i kommunal regi.

Artikkeltags