Kvensk og samisk skilting i Nordreisa

Av

I Nordreisa kommunestyres møte 19. mars ble det fremmet en sak om kvenske parallellnavn på bygder og tettsteder i Nordreisa, og rådmannens innstilling var positiv. Men beklageligvis satte Frp-ordfører John Karlsen strek for debatten da allerede første taler poengterte at Lov om stadnamn også omhandler det samiske.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Nordlys i en hel måned for KUN 1 kr!

Dette var i utgangspunktet en gladsak, men ordførerens hersketeknikk gjorde at ni stemte for og 12 stemte imot innstillinga. Dermed blir det ingen kvensk skilting i Nordreisa i denne omgang.

Nordreisa Arbeiderparti hadde på sitt årsmøte 26. mars d.å. kvensk og samisk skilting i Nordreisa som egen sak, og saken er nå sendt til ordfører Karlsen. Nordreisa kommune profilerer seg som kommunen for «de tre stammers møte» – det norske, det samiske og det kvenske.

En fin måte å synliggjøre kulturarven er å skilte med parallellnavn. Det vil også medføre økt stolthet over de ulike kulturene og styrke identitetsfølelsen blant befolkning i kommunen. Nordreisa Arbeiderparti mener at dersom kommunen skal skilte med parallellnavn, så skal det skiltes på både samisk og kvensk. Det ene utelukker ikke det andre i denne sammenheng!

Artikkeltags