<i>NRK skal glede og engasjere – det gjør vi med Brøyt i vei</i>

Artikkelen er over 5 år gammel

Brøyte-TV er det moderne Nord-Norge, svarer redaksjonssjef i NRK Beate Hårstad Jensen og prosjektleder Mari Bjørnsdatter Knudsen på Skjalg Fjellheims kritikk av «Brøyt i vei».

DEL

NRK skal glede og engasjere – det gjør vi med Brøyt i vei, som i går var det 6.mest sette programmet på NRK med 628 00 seere.

Skjalg Fjellheim er betenkt og lurer på om vi viser frem en stereotypi av finnmarkingen. Serien handler om mennesker, den yngste er en ung nordnorsk grunder som 23 år gammel har startet sin egen bedrift fordi han har stor tro på fremtida og det å skape sin egen arbeidsplass. Vi møter ei dame som dro nord og fant kjærligheten og en jobb hun trives med. Og ja – det er også med en voksen mann om bor hjemme sammen med sine foreldre og tar vare på sin mor. Et aktivt valg han har tatt på bakgrunn av en livshistorie som vi blir bedre kjent med utover i serien. Fjellheim ser 40 åringen og brøytebilen. Seerne gir tilbakemelding på at de ser mer enn det:

Brøytefolket gjør en viktig samfunnsjobb som vi kjenner for lite til, vakker natur og mye vær skaper gjenkjennelse, humor og språk er befriende, men den viktigste tilbakemeldingen er at seerne liker dette fordi det er ekte. Brøyte-historien utgjør rammen rundt fortellingen om en del av nordnorsk virkelighet og pågangsmot.

I andre program viser vi andre deler av vårt område. «Jakten på Nordlyset» viste mer enn spektakulære nordlysbilder, den viste også en økende næring knytta til fenomenet. Journalistikk om reiseliv i vintertid har preget flere mediehus enn NRK i dagene etter at programmet ble sendt. I midten av februar presenterer NRK Troms sin neste store satsing, Yttersia. En serie hvor vi går inn i et moderne fiskevær i Tromsø kommune, der vi gjennom menneskene som lever der forsøker å fortelle historien om dagens virkelighet i et lite samfunn i kyst-Norge. I vår sender vi også en ny dokumentarserie, produsert for unge, hvor vi forfølger drømmen om å bli fotballproff, og viser arbeidet TIL gjør for å dyrke frem nye talenter fra nord. I tillegg produserer vi Barne-TV, livssynsprogram og hverdagsunderholdning fra nord.

NRK er en stor bedrift og alle avdelinger har ikke samme arbeidsoppgave. Vi skal produsere program som viser nordnorsk virkelighet. En del av den virkeligheta er den moderne historien om brøytebilsjåførene som jobber under ekstreme forhold, og møter de underligste utfordringer, når verden kommer til værutsatte steder i landets mest spennende og eksotiske fylke. Et fylke som har lange veistrekninger uten bosetting, og ja, det er usigelig vakkert.

Skrevet av redaksjonssjef i NRK Beate Hårstad Jensen og prosjektleder Mari Bjørnsdatter Knudsen.

Artikkeltags