Gebyrkutt er ikke fattigdomskamp!

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Ingrid Heggø, stortingsrepresentant (Ap) sitter i justiskomiteen og er svært fornøyd med at sin egen regjering nå har tatt grep for å hjelpe dem som ikke klarer å betjene sine lån. Hvilke grep?

DEL

Gjeldsofrene som sliter med gjeldsproblem skal skjermes fra høye gebyr på misligholdt gjeld. Ingen gjeldsofre i Norge blir skjermet ved at dere gir rabatt på gebyrer.

Tvangsgebyrer gir folk med gjeldsproblem uforholdsmessig store ekstrakostnader, noe som ikke kan tolereres, sier Hegge. Derfor endres loven ved at begjæring om utleggsforretning senkes med 215 kroner, og vi fjerner tilleggsgebyr på 2236 kroner i saker der det er tatt utlegg. Kjempeflott tiltak, Hegge! Tror dere virkelig at dette makkverket hjelper noen som helst?!

De fleste gjeldsofre blir slått konkurs og blir uføretrygdet før det er gått åtte år! Tror dere at gebyrfratrekk på 2000 kroner hjelper folk som ikke kan betjene sine lån? Deres dobbeltmoralske utgangspunkt at alle skal betale det de skylder ser sikkert fint ut for dere med en forholdsvis sikker og god lønn.

De aller fleste som kommer i en gjeldsklemme i Norge klarer aldri å reise seg, fordi Norge ikke har en konkurslov for private. Hvis en privat familiefar går personlig konkurs i Norge, forfølges han av myndighetene og inkassobransjen for resten av livet. Dere har funnet ut at det er billigere for samfunnet å la de aller fleste gjeldsofre gå på trygd resten av livet. Snakker vi fattigdomskamp eller vas?

Artikkeltags