Gå til sidens hovedinnhold

Folkemord på Sri Lanka

Artikkelen er over 12 år gammel

Det som skjer nå på Sri Lanka er et folkemord. Stans krigføringen som rammer uskyldige sivile på Sri Lanka. Krigsforbrytelser, uansett hvilke, må bringes til retten.

La uavhengige media få treffe krigsofrene. Forfølgelse av sivile må stanses, og nærvær av regjeringsstyrker og andre paramilitære grupper må opphøre.

1. Folk som flytter ut av krigssonen må ikke plasseres i interneringsleir med besøksforbud. La det internasjonale samfunnet komme med støtteapparat og ta ansvar for disse folkene.

2. Flyktningene må ha frihet til bevege seg fritt, og ha rett til å velge hvor de skal bo.

3. La folk forenes med sine familiemedlemmer og sine nærmeste.

4. Tilgang til mat, klær, boplass og skolegang er en menneskerett.

5. Folk må behandles med verdighet og stolthet.

Ødeleggelsene er enorme. Ufattelig mange uskyldige sivile har mistet sine nærmeste familiemedlemmer, har blitt alvorlig skadet og fått amputert enten armer eller bein, eller begge deler. Mange har måttet forlate sine hjem og alt de hadde. De har mistet den lille inntekten de hadde. Det må gis erstatning for alle disse ødeleggelsene .

Det må også gis erstatning og uføretrygd til de som har mistet arbeidsevnen på grunn av amputasjoner, foreldreløse barn, eldre folk som er blitt alene og kvinner som blitt enker.

Anerkjenn tamilenes rett til selvbestemmelse.