Et varmt og inkluderende menneske

Ronald Rindestu (1942 - 2012)

Ronald Rindestu (1942 - 2012) Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Les minneordet over Ronald Rindestu som døde torsdag.

DEL

Torsdag 16 februar stod et sete tomt. Troms Røde Kors hadde møte vedrørende samarbeidet med Murmansk Røde Kors, og arbeidet for de vanskelig stilte der. Vi savnet den engasjerte og pålitelige Ronald. Noe måtte ha skjedd.

Etter hvert kom den beskjeden ingen var forberedt på – Ronald var død.

Våren 2008 ble han valgt til leder for Troms Røde Kors. Uten noe medlemskap bak seg fra før, var han nysgjerrig på hva dette skulle bli.

I løpet av kort tid ble han en overbevist Røde Korser, som frydet seg over å få bidra med sin erfaring og kunnskaper. Hans store hjerte for medmennesker som trengte ei hånd å holde i, når motgangen ble for tung, gjorde at han følte seg hjemme. Her kunne han bidra, og få møtte mennesker i alle slags livssituasjoner, både de frivillige og de som fikk glede av det humanitære arbeidet.

Ingen var for liten, ingen var for stor. Ronald hadde rom for alle.

I fellesskapet trivdes han, og ga av seg selv. Med den brede erfaringen og det store kontaktnettet hadde han så mange muligheter for å finne løsninger i dialog med andre.

Med omtanke, varme og klokskap bygde han broer og gode løsninger. Sterk i sin fremtoning, klar i sin tale, ryddig i formen, med glimtet i øyet og varme i hjertet ble han en stor Røde Korser.

Vi minnes Ronald som en som bidro til å gjøre oss bedre, som en varm, klok og dyktig leder. Et godt medmenneske, som vi vil savne og minnes i dyp respekt.

Vår omtanke og medfølelse går til hans familie, som han så ofte varmt omtalte.

Artikkeltags