Gå til sidens hovedinnhold

Yrkessjåfører med ett minutts stillhet for Charlie Dan (22): - Vi gjør det for å vise respekt

Artikkelen er over 2 år gammel

Yrkessjåfører landet rundt vil hedre Charlie Dan Lind (22) som døde av skadene etter en kollisjon med et vogntog.

Det var i januar Linds bil ble truffet av et vogntog med en litauisk sjåfør. Lind lå i koma helt til 21. mars, og dagen før ble den utenlandske yrkessjåføren dømt til 90 dager fengsel.

I forbindelse med begravelsen neste uke, vil yrkessjåfører i hele landet dra opp håndbrekket, og ta ett minutt i stillhet klokken 13.00 onsdag 3. april, samtidig som jordfestelsen. Dette for å vise respekt, skriver transportmagasinet tungt.no.

- Skulle ikke skjedd

Tidligere yrkessjåfør, og nå befrakter og transportkoordinator i Bring, Markus Webasto, sier han oppfordrer alle hans sjåfører til å stoppe bilene på det aktuelle tidspunktet.

- Vi gjør det for å vise respekt. Ulykker kan skje, men akkurat denne skulle ikke skjedd, sier Webasto til Nordlys.

Som yrkessjåfør har han kjent ulykken på kroppen i lang tid, og temaet med utenlandske sjåfører som er dårlig skodd er et betent tema i bransjen.

- Det er ekstremt tøft det hun går i gjennom nå - det å innse at hun aldri blir å se sin 22-år gamle sønn igjen, sier han etterfulgt av et sukk.

Fin gest

Moren til Charlie Dan Lind, Ramona Lind, er veldig takknemlig for gesten.

- Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken - og en fin gest overfor Charlie, sier Ramona H. Lind i en kommentar til tungt.no.

Kommentarer til denne saken