Marmor og heller på vei

Storgata ved Rødbanken i Tromsø er gjennom en total oppgradering. Grunnarbeidene er stort sett ferdige. Nå er det finishen som skal på plass.
Publisert

Prosjektleder Asle Ræder i kommunen forteller at de vil få to-tre uker forlengelse i arbeidet.

- Det ble en betydelig jobb med drenering utenfor byggene til J.M. Hansen helt sør i prosjektet. Huseier tar regningen for dette, men vi var nødt å gjøre dette nå mens vi hadde det åpent. Det ville vært for galt om vi måtte inn og gjøre dette etter at nyanlegget stod ferdig, sier Asle.

Skifer og heller

De neste par ukene legges det skifer og heller inn mot butikkene, og fortauene skal ferdigstilles etter planen som er 15. oktober. Det er fullt fokus på dette nå.

- Julehandelen skal få gå sin gang. Det kan hende at noe arbeide vil gjenstå i gateløpet, men vi skal sikre at butikkene ikke blir skadelidende på grunn av denne forsinkelsen, sier Asle.

I tiden som kommer er det ferdigstillelse av dreneringsarbeidene sør for Lehnesmåttet og igjenfylling. Varmekablene skal støpes ned, og elektriker kommer på befaring til de butikkene som har bestilt nye trapper og ramper.

Marmor i småttet

Også i selve Lehnesmåttet skjer det ting. De første radene med marmor er på plass. Her venter de på

I et brev til huseierne skriver prosjektledelsen at småttet har fått marmor.

- Det legges fortløpende, men her venter vi på vannrenne og heller for å få det helt ferdig.

Utvidet kontrakt

Prosjektlederen presiserer at entreprenøren er uskyldig i den lille forsinkelsen.

- De har fått masse oppgaver i tillegg. Den opprinnelige kontrakten er kraftig utvidet underveis. Braathen Landskapsentrprenør AS har lagt ekstra trykk på grunn av ekstraarbeidene, forteller Asle.

Også det at Rødbanken jobber med et stort prosjekt i samme område har gjort jobben med koordineringen utfordrende.

Artikkeltags