1.           Hvilken norsk konge har Per Palle Storm laget en statue av i Rådhusparken på nordsiden av rådhuset i Tromsø sentrum?

2.           Hvilken stilling hadde Tromsø-mannen Halvdan Koht i Johan Nygaardsvolds regjering fra 1935-1941?

3.           Hva heter øya mellom Ringvassøya, Vannøya og Nordkvaløya, som var en egen kommune fram til den i 1964 ble slått sammen med Karlsøy kommune? Øya har hatt kirke siden 1200-tallet, og hadde eget postkontor og fergeforbindelse fram til 1999. I dag er øya fraflytta og brukes for det meste som feriested.

4.           Hva heter Harstad-bloggeren Sophie Elise til etternavn?

5.          Han ble født i Tromsø og var forfatter, filosof og fjellklatrer. I 1923 fullførte han sin juridiske embedseksamen – på rim. I fjor høst hadde Hålogaland Teater en oppsetning om han, hvor Kristian Figenschow spilte denne lystige pessimisten. Hvem tenker vi på?

6.           Mannen i spørsmålet over skrev følgende om et fjell i Nordland: «Da revnet skyene, og endnu engang staar han for os, titanen, lynomfunklet, vassdrivende, skinnende som smergelpusset jern. Det raper av torden omkring ham, men det rager ham ikke, ingenting rager ham, der han troner i olympisk likegyldighet over livets svedende geschæft – en ambolt hvorpaa guderne kan hamre». Hva heter fjellet i Tysfjord, som er er Norges nasjonalfjell?

7.           Hva heter fotballspilleren og barne-TV-verten fra Silsand som var å se i «Kråkeklubben» på NRK fra 2011-2015, og som i påsken ledet «Påskemorgen» sammen med Selda Ekiz?

8.           Hva heter elektronika-duoen som består av Tromsø-væringene Svein Berge og Torbjørn Brundtland?

9.           Hvilket ord er synonymt for brått eller uventet – og deler navn med et utested i Tromsø?

10.       Hva heter arkitekten som har tegnet bygg som Oslo Børs, Gamle Norges Bank, Stortorgets basar og Universitetsbygningene i Oslo, samt et tyvetalls kirker rundt om i landet, deriblant Tromsø domkirke?

11.        Troms-kommunene Berg, Torsken, Tranøy og Lenvik er blitt vedtatt sammenslått. Hva blir det nye navnet på storkommunen?

12.       Hva het hundekjøreren fra Skibotn som i 1925 fraktet antiserum fra Nome i Alaska for å bekjempe en difteriepidemi? I 1995 kom tegnefilmen «Balto», som var løst basert på denne hendelsen.

13.        Hva heter Norges største sykkelritt som i år arrangeres for femte gang, og primært skal foregå i Troms fylke, med stopp i Tromsø?

14.        Hva heter Tromsø-væringen som fra 2007-2013 var kringkastingssjef i NRK?

15.        I norrøn mytologi – hva het boligen til guden Frøy, som også er navnet på et kjent sted på Tromsøya?

 

16.        Hva heter denne kvinnen som er rektor ved Universitetet i Tromsø og leder for Framsenteret?

17.        Hva heter opplevelsessenteret i Tromsø like ved Framsenteret, som blant annet kan skilte med storkobber og steinkobber? Bygget er utformet slik at det ligner isblokker som har blitt skjøvet på land.

18.       Hva heter Tromsø-forfatteren Jonas Lies mest kjente roman fra 1883, hvor vi treffer på kaptein Jæger, hustruen Ma, døtrene Thea, Thinka og Inger-Johanna og sønnen Jørgen på en embetsmannsgård i Valdres?

19.        Jonas Lie regnes som én av «de fire store» innen norsk litteratur. Hvem er de tre andre?

20.        I hvilken Troms-kommune er Olderdalen administrasjonssenter? I kommunevåpenet kan man se en hvit rokk på rød bakgrunn.

21.        Hva het musikkfestivalen som ble arrangert i Tromsø hvert år i månedskiftet august/september fra 2007 frem til festivalen gikk konkurs i 2013?

22.        Hva heter verdens nordligste løpskonkurranse, som har blitt arrangert i Tromsø i juni hvert år siden 1989?

23.        Hvilken profilert politiker og minister giftet Finnsnes-politikeren Line Miriam (f. Haugan) seg med i 2010?

24.        Hva heter Harstadværingen som deburte i 1979 med låta «Hvis æ fikk være sola di»?

 

25.       Hva heter denne nyromantiske kunstneren fra Harstad? Fram til i fjor var hurtigruteskipet MS «Nordkapp» utsmykket med 27 av hans malerier.