TIL leder 1. divisjon med fem poeng ned til søndagens bortemotstander Sogndal, og sju poeng ned til Ranheim på kvalifiseringsplass.

Med 11 kamper igjen å spille ligger det godt an for at TIL for tredje gang siden 1985 skal klare å sprette rett opp i eliteserien igjen på første forsøk.

I en helt fersk utgave av vår fotballpodkast JoMos Kosmos tar Martin Skaug, Jonas Høylo Fundingsrud og sportsleder Anders Mo Hanssen en telefonprat med både den tidligere TV2-nestoren Davy Wathne og TIL-legende Ole Martin Årst.

De to lett ertende vennene er omtrent like sikre på at TIL kommer til å klare opprykket.

Wathne ville gitt 1.01 i odds på TIL-opprykk, mens Årst sier han faktisk ville fjernet spillet fra menyen hvis han drev et oddsselskap.

– Det er i orden allerede. Det trenger dere ikke å være bekymret for, melder Wathne med stor sikkerhet.

  • Her er episode 54, med en dobbel «Hold linja» med Ole Martin Årst og Davy Wathne:

TIL-treneren som slaktet egne spillere

De to gode vennene åpner ellers opp det mørke TIL-kapittelet Wathne relativt ofte minner Årst på – cupfinalen mot Hødd i 2012.

De får fortelle om en felles joggetur i Tirana i Albania i 2013, før de så Tom Høgli sikre ett poeng for Norge i VM-kvalifiseringen.

Wathne drar også opp en fortelling om det som må være den verste slakten av egne spillere servert til media i garderoben fra en TIL-trener.

Hvordan det gikk da Årst prøvde å kaste seg på ordspilltoget ledet av konduktør Skaug, får du også høre hvis du lytter til episoden.

Finn podkasten

Podkasten JoMos Kosmos handler om lokalfotball generelt og TIL spesielt.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Twitter

Facebook

Soundcloud