OSLO (Nordlys): BK Tromsø kom til hovedstaden med to statistikker.

Klubben har vunnet ni av ti cupfinaler og de er den klubben som har flest kongepokaler. Kun Førde har maktet å senke BK tromsø i en cupfinale.

Samtidig hadde de ikke slått Nyborg siden 2008. Den seieren må de fortsatt vente på.

– Kanskje neste gang. Jeg tror at det kun er et tidspørsmål før vi maktet det., sier Edgar Broks.

BK Tromsø-treneren mener at de gjennomførte en solid kamp.

– Det er selvsagt stor forskjell på å vinne gull og sølv i en cupfinale. Men skal man vinne må man også tåle å tape. Det er slike kamper vi trener for, påpeker Broks.

Rotet seg bort

BK Tromsø hang med nesten helt inn i de to første settene. I det andre hadde de også settball. Men når de skulle sette den avgjørende ballen sviktet konsentrasjonen.

– Det settet burde vi nok ha tatt hjem. Men vi gjør noen små feil i avgjørende faser av spillet i den perioder. Det straffer seg mot et så solid lag som Nyborg.

Samtidig mener BK Tromsø-treneren at klubben har gitt et klart signal til norsk volleyball om at de må regnes med i årene som kommer.

- Vi har helt klart ambisjoner om å gi Nyborg kamp i toppen av norsk volleyball. Nå skal vi rette fokus mot serien og sluttspillet. Kanskje kan vi gjøre noe der, sier Broks.

Men de må trolig ha marginene på sin side for å slå Nyborg. Laget fra Bergen fikk litt for mange lette poeng etter at blokken til BK Tromsø hadde sviktet og etter at BK Rromsø gjorde angrepsfeil.

– Det er ting vi helt klart må rette på. Kampen ble nok avgjort der.

Artigere i fjor

Robin Bergheim innrømmer at fjorårets finale var artigere.

– Naturlig nok fordi vi vant. Men jeg føler at vi gjør en solid kamp mot et lag som var litt bedre enn oss.

Det var først og fremst trioen Bergheim, Ivan Ristic og Matt Thobe som holdt BK Tromsø inne i matchen. Samtidig hadde nok Thobe litt for stor feilprosent på servene sine. Men han spiller med høy risiko og da går ballen noen ganger ut.

Bergheim understreker at sesongen er langt fra over.

- Vi har slutt serien og sluttspillet igjen før vi er ferdig. Jeg er helt sikker på at vi skal slå tilbake i løpet av denne sesongen. Nå må vi bare får skuffelsen ut av kroppen.

Roser publikum

BK Tromsø hadde i alle fall publikum på sin side.  Mesteparten av de 500 tilskuerne holdt med klubben fra nord.

- Vi hadde en utrolig støtte. Det var som å spille på hjemmebane. Kanskje var det mer folk her som holdt med oss enn når vi spiller i Tromsøhallen, sier Bergheim.

Blant de som hadde funnet veien til Domus Athletica var byrådsleder i Tromsø, Øyvin Hilmarsen og fiskeriminister Eliasbeth Aspaker. Begge innrømmer at de skulle ha delt ut den store pokalen til Tromsø.

– Helt klart. Men BK tromsø leverte en solid kamp. De har et ungt lag og de kommer helt sikkert tilbake, sier Hilmarsen.

Aspaker legger ikke skjul på at hun håpet at BK Tromsø skulle vinne.

– Jeg har jo gått på lærereskolen med Edgar og jeg har jo fullt med det han har gjort i BK tromsø. Men det var vel greit at Nyborg vant. Uansett var det en veldig bra kamp, sier Aspaker.

Hun roser Broks for den jobben han har gjort for volleyballen i mange år.

– Edgar er en viktig ildskjel. Det er ikke sikkert at det hadde vært volleyball i Tromsø dersom det ikke hadde vært for han, sier fiskeriministeren.

BK-Tromsø-spillerne hang naturlig nok med hodet etter kampen.

- Men jeg har gitt guttene beskjed om at de skal være stolt over den prestasjjonen de har gjort. Tross alt gjorde vi en solid kamp, sier Broks.

Samtidig vet BK tromsø-treneren at sølv er nederlag i finaler.

NYBORG-BK TROMSØ 3-0

(25-22, 27-25, 21-19)

Dommere: Geir Vestbø og Jan-Gunnar Beisby. Tilskuere: 1000