BKT kunne ta sin ellevte kongepokal i historien, og har vist imponerende stabilitet i cupen, med å spille seg til fire av de fem siste cupfinalene.

Men mot TIF VIking i Ekeberghallen ble det for tøft. BK Tromsø tapte 1-3 til slutt.

De samme lagene møttes i cupfinalen for ett år siden. Da gikk BKT seirende ut med 3-1-seier, men siden den gang er fire sentrale spillere fra førsteoppstillingen borte. Petter Alstad Østvik er proff i Belgia, storebror Kristoffer Alstad Østvik er skadet og satt ut av spill, mens Ivan Ristic og Martin Støyten har trappet ned.

Derfor utropte BTK-trener Edgar Broks Viking til favoritt, og han fikk rett.

Her er oppsummering av kampen.

1.sett:

Tett og jevnspilt sett, der lagene fulgte hverandre poeng for poeng. BKT slet periodevis med en stor og god Nyborg-blokk, men laget slet seg til poeng etter poeng. Settet ble avgjort på stillingen 18-18. Da kom Ruben Mæland inn på serv, og han ga seg ikke før BKT ledet 24-19, og i praksis hadde avgjort åpningssettet.  BKT vant første sett 25-19. God start!

2.sett:

Fullstendig parkeringsbot for BKT! Et jevnt første sett ble fulgt av et alt annet enn jevnt andre sett. TIF Viking hadde full kontroll, og ledet tidlig stort. Til slutt endte et marerittaktig sett, der BKT ble servet i senk, med ydmykende 12-25. 1-1 i sett. Glem og gå videre, BKT-gutter...

3.sett:

Jevnere tredjesett, men igjen med initiativ og overtakt til TIF Viking, som etter hvert fikk god kontroll på settet. Det endte med 19-25-tap, og nå har BKT-guttene kniven på strupen. Skal det bli ny kongepokal til tromsøklubben, så må fjerde sett vinnes.

4.sett:

Tett og spennende femtesett, men TIF Viking lå hele tiden et par poeng foran, helt frem til BKT klarte å utlikne til 22-22, spesielt inspirert av joker Håkon Skipenes Østrem, som slo inn flere viktige poeng. Men TIF Viking tok de tre siste poengene i settet, og er dermed cupmester med 3-1-seier.