BK Tromsø-Randaberg 7–6 etter golden sett

BK Tromsø-spillerne gikk bananas etter at de er klar for sin fjerde cupfinale på fem år.

– Forskjellen på tap og seier ville vært utrolig stor i dag. Vi har bestandig fokus på å vinne de siste settene, innrømmer Robin Bergheim.

Kanskje var det derfor at BK Tromsø-spillerne hoppet i armene på hverandre etter seieren var en faktum.

HOPPENDE GLAD: BK Tromsø hadde all grunn for å juble etter seieren mot Randaberg.

Utgangspunktet var greit foran den andre semifinalen mellom BK Tromsø og Randaberg i Tromsøhallen. Med 3–0 eller 3–1 ville vertene gå direkte til finalen. Dersom BK Tromsø vant 3–2 måtte man ta i bruk golden sett for første gang i en kamp i Tromsøhallen.

Og nettopp slik ble det. BK Tromsø vant det første og tredje settet mens gjestene tok det andre og fjerde. Vertene var best i det femte og i det settet som skulle avgjøre hvem som skulle få spille cupfinale mot TIL Viking i januar – også TIF Viking sikret seg finalebilletten etter golden sett (vant 20-18).

– Når det blir som det blir er det helt fantastisk å vinne, innrømmer trener Edgar Broks.

Roser motstanderen

BK Tromsø-treneren var raus med godordene etter matchen – også til motstanderen.

– Randaberg var solid. De plaget livet av oss., sier Brooks.

– Vi trener hele tiden på å vinne. Dersom vi hadde tapt i dag skulle vi ha taklet det også. Heldigvis gikk det vår vei i dag, fortsetter Broks.

Nå kan han se fram til en ny cupfinale. Men de øvrige klubbene drømmer om det, er det blitt en vane for BK Tromsø-spillerne.

– Egentlig vet jeg ikke hvorfor det er blitt slik. Vi går til samtlige kamper med fokus på å gjøre en solid prestasjon. Kanskje har vi større fokus på cupen. Uansett har vi fått smaken på cupfinaler, flirer Broks.

Også Robin Bergheim mener at gjestene gjorde en solid match.

– Jevnt over spiller vi bra. Men Randaberg spiller bra i store deler av matchen. De presset oss. Nå blir det deilig med en ny finale.

– Min lengste kamp

Flere BK Tromsø-spillere meldte seg på i de to siste settene. Islendingene Kristjan Valdimarssonog Theodor Thorvaldsson var solid. Det samme var Kristoffer Østvik som satt inn flere avgjørende baller.

– Dette var helt sykt. Jeg har aldri spilt en så lang kamp. Det har aldri vært så deilig å vinne en kamp, sier Østvik, som tråkket over i jubelen etter matchen.

 

AVSLUTTET MED SKADE: Kristoffer Østvik tråkket over da BK Tromsø jublet for seieren.

Han innrømmer at det ville vært surt dersom BK Tromsø hadde rotet bort finalebilletten på hjemmebane.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv i noen sett. Men når vi hentet det tilbake var vi veldig god. Alle har en stor ære for dette og all treningen vi har lagt ned viser at det holder, jubler Østvik.

BK Tromsø-Randaberg 4–2

Sammenlagt 7–6

(25-22, 20-25, 25-23, 20-25, 15-11, 15-9)