Tenåringer i voldshendelse i Tromsø sentrum: - Vi mener det er én ungdom som er utsatt for vold av andre

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skal ha vært mange ungdommer involvert.

DEL

Politiet i Tromsø melder på Twitter at det har vært en voldshendelse søndag ettermiddag ved havneterminalen på Prostneset i Tromsø. Det skal ha vært flere ungdommer involvert, i alderen 13 til 15 år.

- Ingen ble skadd, skriver politiet.

Navngitte personer

- Noen stakk fra stedet da vi kom. Men vi har oversikt over flere navngitte personer som var involvert, sier politiets operasjonsleder Karl-Erik Thomassen til Nordlys.

Han kan ikke si nøyaktig hvor mange ungdommer som var til stede, men bare noen få skal ha deltatt i selve slåsskampen som fant sted inne i havneterminalen rundt klokka 17.00.

- Vi snakket med flere av ungdommene der nede, men valgte å innbringe to som vi mener var særlig aktive. Begge disse er kjent for oss fra før.

13-åring angrepet

Både politiet og ungdomsarbeidere i kommunen har tidligere i år varslet om flere hendelser der unge har deltatt i slåsskamper. Ungdommer helt ned i 13-årsalderen har møttes for å slåss etter først å ha avtalt på sosiale medier.

– Det er snakk om hyppige og organiserte slåsskamper med grov vold, fortalte lederen for Fritid i Tromsø kommune, Jonny Røsok Hanssen til Nordlys i vår.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledningen for denne voldshendelsen.

- Vi tror ikke det var avtalt på forhånd, sier Thomassen.

Han sier det kan se ut til at volden har rammet én person.

- Vi mener det er én ungdom som er utsatt for vold av andre, forteller Thomassen.

Offeret skal være 13 år gammel.

- Aksepteres ikke

Hendelsen følges nå opp av Politiets forebyggende enhet og Barnevernet. Operasjonslederen sier politiet kalte inn betydelige ekstraressurser søndag for å starte etterforskningen.

- Vi har kalt inn ekstra etterforskere fra forebyggende avdeling for å følge opp denne saken og få den kartlagt så godt som mulig. Vi har også tatt en alvorsprat med flere av de involverte hjemme hos dem. Vi ønsker å understreke at slike hendelser er noe vi ikke aksepterer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken