Gå til sidens hovedinnhold

Da mora så hva sønnen gjorde med kjæresten sin, banket hun ham med langkosten

Artikkelen er over 3 år gammel

Hendelsen i Vadsø i retten.

(iFinnmark): Da tiltalte tok kvelertak på den daværende samboeren tok moren affære å gyvet løs med en kost.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre eller hvordan jeg skulle reagere, men jeg skjønte at jeg måtte gjøre noe. Så jeg tok kosten å slo han over nakken for å få han til å stoppe, forteller moren i retten.

Det var hjemme  i Vadsø hos den tiltalte og den fornærmede at episoden fant sted. Moren til den tiltalte bodde ikke hos paret, men var på besøk da det skjedde.

Knakk kosten

Ifølge forklaringen moren ga til politiet etter hendelsen slo hun han flere ganger med kosten, og hardt.

– Siden det er en del år siden kan jeg ikke si at jeg husker hvor mange ganger jeg slo han, men jeg husker jeg tok i og at kosten til slutt knakk, sier moren.

Tiltalte skal ha sluppet fornærmede etter angrepet fra moren, og da gått etter henne. Moren sprang inn på soverommet mens hun slo etter den tiltalte med rester av kosten.

– Jeg sprang på rommet for å ringe politiet. Under alt kaoset skadet jeg fingeren min, men jeg husker ikke hvordan jeg klarte det. Jeg oppdaget bare at den blødde og gjorde litt vondt. Jeg var ikke redd når noe av dette skjedde, forteller moren.

Drakk kaffe mens de ventet

Etter at alle hadde roet seg ned, gikk moren på kjøkkenet å kokte kaffe. Hun tok kaffe til seg og den daværende samboeren til sønnen og satte seg på verandaen.

– Vi snakket om hva som hadde skjedd. Fornærmede har aldri vist så mye følelser, så det er vanskelig å beskrive hvordan hun hadde det, men hun hadde blåmerker på halsen og på låret. De på låret viste hun meg dagen etter. Hun klarte heller ikke spise på grunn av smertene hun hadde i halsen, så jeg lagde henne havregrøt, forklarer moren og sier at hun og den fornærmede alltid har kommet godt overens og vært gode venner.

Moren forteller videre at hun aldri hadde sett eller opplevd slik vold hjemme hos sønnen før.

– Jeg har aldri opplevd noe slikt hos dem før. Det har bare vært småkrangling hvor begge har vært like gode. Så det var en ubehagelig situasjon, sier moren.

Kommentarer til denne saken