Johann André Forfang (19) får sjansen i storbakken under VM på ski i Falun, sammen med Anders Bardal, Anders Fannemel og den ferske verdensmesteren Rune Velta.

Tromsøgutten ble disket i normalbakken på grunn av ulovlig hoppdress. Nå vil han slå tilbake.

– Tok ut potensialet på trening

Og ledelsen har tro på tromsøgutten. De valgte de Forang foran Anders Jacobsen, som tidligere har vunnet hoppuka sammenlagt, i tillegg til VM- og OL-medaljer i lagkonkurranser.

– Det sto mellom Johann og Anders Jacobsen. Grunnen til at Johann er med, og ikke Anders, er at Johann klarte å ta ut potensialet sitt i flere hopp på trening. Anders var nært, men ikke nok, dessverre, sa landslagstrener Alexander Stöckl på onsdagens pressekonferanse.

Sportssjef Clas Brede Bråten står også bak valget av 19-årige Forfang foran mer rutinerte Jacobsen.

– Johann har vist at han tåler trykket med verdenscupen i skiflyvning, og vi har virkelig tro på at han skal få ut det han er god for i storbakken. Han er enda bedre i storbakke enn normalbakke, og har hatt noen gode treningsomganger, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Gleder seg

Forfang selv ser frem til en ny sjanse etter skuffelsen i normalbakken.

– Jeg har fått til et par gode hopp på trening, og gleder meg til å konkurrere, sa Forfang på pressekonferansen.

Han innrømmer at han før sesongen ikke forventet å sitte på pressekonferanse foran storbakkekonkurransen i VM.

– Klart, sesongen min har tatt en annen retning enn jeg hadde forventet, men jeg synes jeg har hoppet stabilt. Jeg stoler på at trenerne har tatt ut det beste laget, og jeg er glad for å få sjansen, sa Forfang.