Falun (NTB): På tirsdagens pressekonferanse benyttet Krogh muligheten til å skyve presset over på søndagens gullkamerat.

– Petter må ta det største favorittstempelet. Han er tittelforsvarer. Jeg ser på meg selv som en liten utfordrer, sa Krogh.

Finnmarkingen avskrev heller ikke sine svenske rivaler.

– Marcus Hellner gikk bra i Östersund, og Johan Olsson er en klar medaljekandidat. Calle (Halfvarsson) har også vist hele sesongen at han kan gå gode skirenn, sa han.

Northug hadde fått fri og pratet ikke med pressen tirsdag.

Røthe på laget

Til tross for at han brøt skiathlonrennet tidligere i mesterskapet, er Sjur Røthe blant de fem norske utøverne som skal gå 15-kilometeren onsdag.

For vossingen har det gått tyngst i klassisk stil, hvor blant annet ryggproblemer har forårsaket trøbbel. Onsdagens distanse avvikles i fri teknikk.

– Jeg hadde en veldig skuffende dag på skiathlon, men skøytinga har fungert bedre i det siste. Jeg håper å bite fra meg i morgen (onsdag), sa Røthe på tirsdagens pressekonferanse.

– Jeg er litt usikker, men jeg ville ikke stilt til start om jeg følte at jeg ikke hadde noe her å gjøre. Jeg har hatt mange skøyteøkter i det siste som har vært veldig bra, fortsatte han.

Anders Gløersen og Chris Jespersen kompletterer det norske laget. Det betyr at Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug begge står over distansen.

– Vi har hatt samtaler med Didrik og Niklas, og vi er enige om at de skal hvile ettersom det kommer to viktige konkurranser hvor de er høyaktuelle, sa landslagstrener Trond Nystad.

Stafett

For de fem kan distansen bli helt avgjørende for hvem som går tredjeetappen på stafetten.

– Det er fort bestemann av oss her som får gå, så det er litt press sånn sett, sa Jespersen.

Trond Nystad bekreftet at det vil lønne seg å gå fort, men noe amerikansk uttak blir det ikke.

– Det har noe å si hvem som går fort, men vi har ikke bestemt akkurat hvilken betydning det har, sa Nystad.

Martin Johnsrud Sundby skal være på bedringens vei, men for 30-åringen kommer stafetten etter alt å dømme for tidlig.

– Vi må melde på laget klokka fem torsdag. Vi bruker tiden fram til det og ser an løpet på onsdag, sa Nystad.

(©NTB)