Gå til sidens hovedinnhold

VM-drama for Trym fra Tromsø

Artikkelen er over 2 år gammel

Kampen om sølv og bronse ble en ekte thriller på siste skyting.

Trym Silsand Gerhardsen (18) fra Tromsø gikk inn til et knallsterkt VM-sølv på normaldistansen i ungdomsklassen i junior-VM søndag.

På tirsdagens stafett hadde han fått ankeretappen, og det norske laget lå veldig lenge an til å kunne kjempe om både sølv og bronse.

Mathias Haugen gikk en fin førsteetappe for Norge, og vekslet på andreplass bak Ukraina, etter å ha brukt ett ekstraskudd totalt på de to skytingene.

Det ble tøffere for Vetle Haugen på den andre etappen. Han brukte to ekstraskudd på første skyting, men gikk likevel Norge inn til ledelse til siste skyting. Der måtte han ut i en strafferunde, og dermed falt Norge nedover på lista.

Samtidig gikk tyske Darius Philipp Lödl som et olja lyn lengst frem og sendte Tyskland ut med en suveren ledelse før siste etappe. Silsand Gerhardsen gikk ut på sin ankeretappe som nummer fire, med god kontakt med både Kasakhstan og Italia på andre- og tredjeplass, men med nesten minuttet å hente inn på tyskerne.

Fullt hus – men så...

Det viste seg å bli litt for tøft, men tromsøgutten leverte varene på standplass ved første anledning.

På første skyting skjøt han fullt hus, mens alle de andre landene som gikk inn samtidig til skyting måtte bruke ekstraskudd. Dermed gikk Norge og Silsand Gerhardsen ut på andreplass, med en liten luke på drøye ti sekunder ned til konkurrentene. Fortsatt var det 40 sekunder frem til Tyskland.

Les også

Trym toppet storebror og tok VM-sølv: – Det er litt irriterende

 

Luka ble fort spist opp, og både Kasakhstan, Slovenia og Italia hentet inn 18-åringen fra Tromsø.

Tyske Hans Koellner gjorde ingen feil på siste skyting og gikk Tyskland inn til et suverent VM-gull.

På samme skyting røk også håpet om medalje for Norge og Silsand Gerhardsen. Tromsøgutten måtte bruke tre ekstraskudd, mens alle konkurrentene feide ned alle blinkene. Da ble det en litt resignert sisterunde i sporet, og Norge kom til slutt inn som nummer seks.

Seks tideler skilte lag nummer to, tre og fire. Det ble til slutt Slovenia som spurtet inn til sølv bak Tyskland, mens Italia knep bronsemedaljene foran Kasakhstan.

 

Kommentarer til denne saken