Snøkaos i Tromsø

TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no Send video

Fredag 17. Februar 2017

23:12

Nå berges bussen som krasjet inn i en bolig på Tromsøya i dag. Det er store materielle skader. Les mer her

22:16

Det er strømbrudd flere steder i Balsfjord. Strømbruddet gjelder strekningen fra Storli, Lakselv, Furudalen og opp til Holmslett.

- Vi har montører ute på feilsøking, sier Troms Kraft. 

22:13

Slik ser det ut på Bjørnefjell i kveld. I mange timer har småbarnsfamilier stått fast over fjellovergangen. Kaoset startet da et vogntog kjørte seg fast, og nektet å ringe etter bilbering. Les mer her

21:44

Det er ikke bare på veiene det har vært kaotisk fredag. Også lufttrafikken har blitt påvirket, og på Langnes er det store problemer i kveld. Les mer her (for abonnenter).

 

 

21:42

Da SAS-flyet skulle lande i Tromsø hadde ikke flyet foran kommet seg av rullebanen ennå. - Like før landing ga piloten full gass og flyet gikk rett til himmels, sier en passasjer som Nordlys har snakket med. Les mer her.

20:18

SISTE: Syntes du at været var ille i ettermiddag? Det var bare en forsmak på det som kommer. To polare lavtrykk er på vei mot kysten, og vil treffe Troms i kveld. Les mer her

19:32

19:29

En buss har kjørt av veien i Ramfjord ved Morenevegen. Det melder Troms politidistrikt klokken 19.25. Det skal ikke ha oppstått personskader som følge av hendelsen. Vi kommer tilbake med mer.

19:08

Det er ikke bare i Tromsø by det har gått hardt for seg på veiene. I ramfjorden har en brøytebil kjørt i grøfta. I tillegg har en buss kjørt utenfor veien ved Fagernes, skriver iTromsø.

19:04

Sjåførenes ansvar: Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt sier til Nordlys at det er hver enkelt bussjåførs ansvar at bussen vedkommende kjører er riktig skodd. - Det er ikke noe vi som politi kan gjøre i så henseende, med mindre vi har kontroller og ser der og da at bussene ikke er skodd for forholdene. Da kunne vi eventuelt gitt sjåføren kjøreforbud, sier Meyer.

18:34

Flere Nordlys-tipsere melder om at en ny buss skal ha kjørt utfor veien på Tomasjord. Vi kommer tilbake med mer.

18:19

18:14

En buss står og sperrer deler av veien i Hamna, opplyser en tipser.

18:09

Det har vært en kollisjon mellom to biler i toppen av Kirkegårdsveien. Politiet skal være på stedet, forteller en tipser.

Nordlys-reporter Kai Kristoffersen er på tur til toppen av Tromsøya. Vi oppdaterer saken!

18:04

Mange busspassasjerer ble kraftig forsinket som følge av de mange hendelsene i Tromsø i rushtiden. En leser forteller hvordan han ble strandet ved Kroken, da de påsatte kjettingene kilte seg fast. En Nobina-ansatt jobber iherdig for å få løsnet kjettingen.

17:58

17:53

Det var i Heilovegen på Håpet at to busser krasjer, og ikke Båtsmannsveien, som politiet første meldte. Én person ble lettere skadet i hendelsen.

En leser tok dette bildet av kollisjonen:

17:44

Politiet i Tromsø har samtidig bedt Statens vegvesen om å få strødd de mest uhellsutsatte veistrekningene i Tromsø.

- Det har vært store problemer i Kongsbakken. Der skal de gå i gang med høvel nå, slik at bakken blir farbar, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

17:44

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt har sendt ut alle tilgjengelige mannskaper på de ulike busshendelsene i Tromsø. – Alle patruljer er ute. Men nå ser det ut som at det roer seg ned litt, i alle fall med tanke på innkommende henvendelser, sier Meyer.

17:36

En Nordlys-tipser var vitne til kollisjonen på Tromsøbrua, som skjedde like før klokka 16.00. Han forteller til Nordlys:

– Jeg kom kjørende like bak. Det så ut som den ene ikke klarte å bremse for den andre. Det var vel tre biler som traff hverandre. Vi kunne kjøre videre etter 2-3 minutter.

Det så ut som de kjørte ned i Tromsdalen og gjorde opp skademelding, sier Nordlys-leseren, som selv tar det veldig rolig på kjøreturen.

– Det er veldig, veldig glatt. Man må kjøre veldig forsiktig.

17:28

Skulle du være i tvil, det er ekstremt glatt på veiene i Tromsø og omegn fredag kveld. Bildet under viser litt av kaoset som oppstod i rushtiden i Kirkegårdsveien på vei opp mot Kongsbakken.

En Nordlys-leser forteller om et komplett kaos i det fire busser sto fast på vei opp bakken. Også flere personbiler hadde trøbbel med å komme seg opp på Tromsøya.

17:24

Også på Tromsøbrua har det vært kaos. Flere biler havnet i trøbbel på glatta, og sperret veibanen.

17:19

Det er ikke bare på de små byveiene i Tromsø det er problemer. En trailer har fått problemer i Henrikvika på Kvaløya. Det er nå redusert framkommelighet på fylkesvei 862. Foto: Nordlys-tipser.

17:13

En leser har sendt oss et bilde av bussen som har havnet av veien i Siriusvegen i Tomasjord. Har du bilder eller info, tips oss på tips@nordlys.no eller telefon 77610500.

17:10

Politiet melder nå om en ny bussulykke. Denne gang er det på Håpet, nærmere bestemt Båtsmannsvegen. En person er lettere skadd, som følge av sammenstøtet, opplyser Troms politidistrikt.

17:04

En buss, nærmere bestemt rute 26 på vei mot Giæverbukta, kjørte av veien rundt klokka 16.00. Bussen kjørte inn i et hus i Haakon VIIs gate.

Les hele saken her:

17:01

En buss har kjørt i grøfta ved Tomasjord. Politiet opplyser at det ikke ar noen personskade.