Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Pinnekjøttet med det lille ekstra

Sauene som beiter i Lyngsalpene har de beste levevilkårene. Det merkes på smaken.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Pinnekjøttet på Eide handel er spesielt. Det har stor kjøttfylde og lite fett, og en rik smak.

Men det ligger ikke noe magisk bak det, tvert imot har det en helt naturlig forklaring:

– Hemmeligheten ligger i råvarene. Det her er sauer som går oppi fjellene og får brukt muskulaturen. Etterhvert som snøen tiner, beiter dem seg oppover i fjellet. på nyspiret gress og urter, forklarer Øystein Moe, ferskvaresjef ved Eide handel.

Ferskvaresjef Øystein Moe, forteller at pinnekjøttet på Eide handel naturtørkes på den tradisjonelle måten. Det gir et fantastisk godt produkt, forteller han.

- Høyt nivå 

Sauene kommer fra området mellom Lyngseidet og Oksvik, og er avlet av sauebondene Larsen.

– De er genuint opptatt av avl og holder høyt nivå i lammeproduksjonen, skryter kjøpmann Bård Pettersen.

Modnes på Kaldloftet 

De fleste produsenter velger å tørke pinnekjøttet i egne klimarom, mens Eide handel setter sin ære i den tradisjonelle foredlingen av lammekjøttet.

Det blir saltet, og naturtørket på den gode, gamle måten. Nøye utvalgte lammesider modnes i et mørkt kaldloft i opp til syv uker, der kjøttet kontinuerlig får utvikle sitt fulle smakspotensial.

Sterke sauer fra gode folk

Sauene beiter i frisk luft og bratt terreng. Der får de naturlig trim som gir en høy kondisjonsfaktor. Moe forteller at det er mer enn bare smaken som gjør denne julematen spesiell:

– Jeg synes at lokalproduserte varer gir en egen dimensjon til måltidet. De har levd et godt liv i nærområ-dene, og vi kjenner bøndene godt, avslutter ferskvaresjefen.

Superlokal sild: Nå selger Eide Handel egenprodusert julesild fra Kaldfjorden. Silda selges ferdig på glass. Her ser vi sursild med løk, kålrot og gulrot fra Nord-Norge. Bak til venstre; en spennende tomatsild med oliven. Til høyre; tradisjonell sennepsild med sennepsfrø, eple og purre. Dette smaker uforglemmelig godt til julelunsj på en nystekt skive Eide-brød.
Del artikkelen på Facebook