Annonsørinnhold i samarbeid med Nortura AS / Thulefjord

Hva er dette?

 
 

Norges beste lammerull

Serverer du denne lammerullen hjemme, er du garantert suksess!

Annonsørinnhold i samarbeid med Nortura AS / Thulefjord

Nortura AS / Thulefjord

Alle liker god mat, spesielt i jula. Det er da de fristende juleklassikerne dukker opp på matbordet, en etter en – og for mange er lammerullen selve kronen på verket. Et måltid blir aldri bedre enn maten som serveres, og Thulefjords nordnorske lammerull er akkurat kåret til Norges beste:

– Det føles helt topp med gull i år, og det føles ut som vi har gjort noe rett, sier arbeidsleder Ole Karlsen hos Thulefjord.

Vant blindtest

Han er mannen bak oppskrifta til lammerullen som for en måned siden vant gullmedalje i NM i kjøttprodukter. Hele 530 kjøttprodusenter deltok, og er uten tvil Norges største fagkonkurranse for julemat. Det er en blindtest, og fagjuryen består av eksperter fra bransjen.

Ser du etter den sorte etiketten i kjøledisken, så finner du gull-lammerullen.

Mør og saftig

– «Mør og saftig, flotte råvarer og supert utseende», skrøt juryen i begrunnelsen.

– Gratulerer med gullet! Hva er det som gjør lammerullen deres så utrolig god?

– Tusen takk for det! For det første bruker vi nordnorsk lam, som etter min mening er verdens beste. Så er lammerullen håndlaget av gode fagfolk som er både nøye og omsorgsfull når de lager maten, forklarer Karlsen, som har vært pølsemaker i 30 år.

Kvalitet fra Målselv

Lammerullen er laget i Målselv, hvor oppskriften er laget og finjustert til perfeksjon. Karlsen avslører litt av hemmeligheten:

– Vi har valgt å fjerne vann, ha mindre tilsetningsstoffer, og tilpasse krydderet. Og det ble suksess!, sier han kjempefornøyd.

Det er alltid godt humør hos Nortura i Målselv, og en god arbeidsplass fører til gode resultater.

Fikk spesialitetsmerke

Thulefjords lammerull har også fått spesialitetsmerket fra Matmerk. Et prestisjefylt bevis på at maten inneholder de beste lokale råvarene, fra særegne lokale oppskrifter og at den er laget av stolte fagfolk. Og det er det stadig flere i Norge som setter pris på når man handler mat.

Lammerullen finnes i to størrelser, 600 og 800 gram. Den minste fås kjøpt hos Rema 1000, mens de største pakkene fås kjøpt i Coop og Norgesgruppens butikker.

Del artikkelen på Facebook