Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Nordnorske kjøttprodukter utviklet gjennom 4 generasjoner

For mange er julefrokosten et viktig samlepunkt og en gylden anledning til å kose seg litt ekstra. Hos Solberg Pettersen i Kaldfjorden utenfor Tromsø følger de fortsatt den gamle familieoppskriften når de produserer sin Kvaløyrull, en selvskreven gjest på frokostbordet.

Annonsørinnhold i samarbeid med

– Mødre og bestemødre i Pettersen-familien har brukt denne oppskriften i 5-6 generasjoner allerede, så den er godt utprøvd, forteller salgssjef Bernt Normann.

– Vi lager den akkurat som før, bare i en litt større skala, forklarer han mens han viser oss rundt i de hektiske produksjonslokalene.

At jula er rett om hjørnet setter sitt preg på familiebedriften. 

 

Godt håndtverk

Lammerullen er en gammel nordnorsk tradisjon og det finnes nok like mange oppskrifter på herligheten som det finnes familier i nord.

Til ingen nytte prøver vi å få kloa i Solberg Pettersens prisbelønte oppskrift, men salgssjefen letter litt på sløret når vi spør om hva hemmeligheten bak en god rull er.

– Først og fremt er det gode råvarer. Vi bruker for eksempel kun arktisk lam. Og så må det gjøres riktig. Kjøttet skal ikke sprøytes med vann eller kværnes og alt skal gjøres for hånd, som det er alltid er gjort. Vi gjør det på den gode gamle måten, noe vi ikke tenker å forandre på.

Selv om det meste gjøres slik det alltid har blitt gjort hos Solberg Pettersen, har de et triks i ermet som løfter smaksopplevelsen flere hakk.

- Hos oss langtidskoker vi lammerullen i pose og på lav varme, også kalt sous-vide. Det gjør at rullen blir ekstra mør og god.

Ifølge salgssjef Bernt Normann nytes Kvaløyrullen best når den er skåret i tykke, gode skiver. Og selvfølgelig med en god dæsj majones til.

Prisbelønt

Men dere har jo mange forskjellige pålegg?

– Ja, og ikke bare pålegg. Vi lager alt fra sylte til pinnekjøtt. I butikkene finner du våre nordnorske og egenproduserte Kvaløyrull, Kvaløysylte og Kvaløyskinke som passer ypperlig til julefrokosten, men også alt til juletallerkenen.

Delikatessepålegg er noe de kan i Kaldfjorden og blant folkefavorittene finner vi også Kvaløysylte - en naturlig del av julefrokosten.
Ingen jul uten fenalår. Familiebedriften Solberg Pettersen har vunnet flere utmerkelser for sitt fenalår av arktisk lam.

Solberg Pettersen har flere år på rad fått pallplassering under NM i kjøttprodukter, forrige kåring stakk de av med bronse for deres urøkte pinnekjøtt og røkte lammelår. Fra tidligere kan de smykke seg med tittelen Norges beste fenalår og i år ble det røkte lammelåret deres premiert med bronsen i kategorien delikatessepålegg.


For tips og oppskrifter til jul les magasinet Arktisk Julemat

Del artikkelen på Facebook