Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

En amerikansk klassiker lagd på nordnorsk vis

Mange grillfantaster har spareribs på toppen av sin favorittliste. Og skal du ha landsdelens beste må du ty til Solberg Pettersen. For Nord-Norges beste spareribs lages i Kaldfjorden, rett utenfor Tromsø.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Salgssjef Bernt Nordmann viser stolt fram diplomet fra NM i kjøttprodukter, som uten sidestykke er Norges største test av grill- og spekemat.

– Vi fikk sølv i kategorien grill, og det er jo veldig artig å kunne skryte av å produsere Nord-Norges beste spareribs, sier han og smiler stort. 

NORD-NORGES BESTE: Spareribsen til Solberg Pettersen ble premiert med sølvmedalje under årets NM i kjøttprodukter. Det gjør den til Nord-Norges beste. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys LAB.

DEN VANSKELIGE BALANSEGANGEN

“Et godt produkt med balansert fin smak. Balansert sødme, krydder og røyk. Behagelig lukt.” var dommernes kommentarer da sølvmedaljen ble delt ut.

Og skal man tro Bernt Nordmann er det en kunst å få smakene balansert.

– Hemmeligheten bak en god marinade er å finne balansen mellom det søte, salte og syrlige. Også må det være nok røyksmak. Her hos oss lager vi alt for hånd, og fra bunnen av. Det gjør at vi har full kontroll over prosessen. 

Vi har et hjerte for det vi gjør, og vi gjør det grundig og fra grunnen av.

Salgssjef Bernt Nordmann
EN KUNST: Å lage en balansert marinade er en kunst forteller salgssjefen. Han viser oss gjerne hvordan den prisbelønte sausen lages. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys LAB.
FORNØYD: Salgssjef Bernt Normann inspiserer resultatet. Hos Solberg Pettersen har de lang erfaring med kjøttvarer og lager alt for hånd. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys LAB.

NORD-NORSKE RÅVARER

En god sparerib skal ha litt fettmarmorering mellom kjøttet på beina, men noe av det viktigste for salgssjef Nordmann er den gode følelsen man får når man setter tenna i kjøttet.

– Vi henter alt av råvarer fra Andslimoen, og det kjennes ekstra godt for en patriot som meg å hente kjøttet fra Nord-Norge. Vi har veldig flinke bønder her oppe, som orker å holde på med matproduksjon hvor nesten ingenting vil vokse. 

Det er nordnorske råvarer, lagt i Nord-Norge av nordlendinger. Det gjør noe med opplevelsen.

Salgssjef Bernt Nordmann
BALANSERT SMAK: En god sparerib skal ha en balansert smak og det skal være litt fettmarmorering mellom beina. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys LAB.

KULL ER GULL

Du kan tilberede spareribs både i ovn og mikrobølgeovn, men når det kommer til grilling er salgssjefen klar i talen.

– For kjennere er det kull som gjelder, alt annet er tull, sier han med et glimt i øyet. For røyken som dannes når fettet drypper ned og treffer kullet setter en ekstra god smak på kjøttet.

Og hva så med tilbehøret?

– Nei, det må selvsagt bli noen skikkelige gode pølser fra Solberg Pettersen. Grønnsaker kan man spise ellers i året. 

Slik får du et saftig resultat

Legg pakken med spareribs i vannbad. 5 minutter på 90 grader.

Ha sausen i en kasserolle og kok inn til den tykner.

På grill

Legg kjøttstykkene på grillen.

Pensle de jevnlig med sausen.

I ovn

Legg kjøttet i en ildfast form og hell over sausen. Stekes i 10 minutter på 230 grader.

Server og nyt!  

VEL BEKOMME: Spareribs er enkelt å tilberede og du kan servere den med det tilbehøret du ønsker. Kanskje en maisstuing og litt friske tomater kan friste?
Del artikkelen på Facebook