Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

En 30 år gammel gave til byen

I høst feirer Kirkens Bymisjon i Tromsø 30 år, men selv i verdens rikeste land har de fortsatt ikke utspilt sin rolle. Daglig leder, Ann Karina Sogge, kan fortelle om økende behov og en jobb som bare blir tyngre og tyngre.

Annonsørinnhold fra

– Det er ikke noe tvil om vårt oppdrag, det er å bekjempe fattigdom og virkninger av fattigdom og krenkelser, kommer det fra den daglige lederen med 14 års fartstid i Bymisjonen.

NYE UTFORDRINGER

Selv med offentlige støtteordninger og en sterk velferdsstat opplever de, som så oftes er å finne i førstelinjen, at det på ingen måte er alle som fanges opp at sikkerhetsnettet.

– Det gjøres veldig mye bra sosialt arbeid i det offentliges regi, men når man jobber så gatenært som vi gjør, i første linje, blir vi veldig oppmerksomme på utfordringer før det offentlige apparatet er innstilt på de.

Ann Karin nevner i fleng.

– Vi ser at utfordringene som omhandler utenlandske borgerer og fattigdom, de stemmer. Vi ser at barnevernet sliter grunnet stort påtrykk. Vi ser at den generelle fattigdommen har blitt tydeligere, rent materialistisk. Vi ser også et relativt nytt fenomen bre om seg, “the working poor”, at du er fattig selv om du jobber. 

Du kan si det er mer behov for oss nå, enn for 30 år siden.

Ann Karina Sogge
ÅPENT HUS: I anledning jubileet inviterer Ann Karina Sogge og Kirkens Bymisjon til åpent hus lørdag 15. september. På programmet står blant annet et rebusløp rundt omkring i det særegne huset i Parkgata 22.

MENNESKEVERD

Samtidig som utfordringene blir flere ser de med glede på at de med en utstrakt hånd og tilstedeværelse over tid også har hjulpet mange.

– Vi har heldigvis masse gode resultater å vise til også, sier hun med et smil. Det er for eksempel veldig bra når folk slutter å komme hit fordi de ikke trenger oss lenger.

Selv om Kirkens Bymisjon ikke kan gi penger til de som trenger det, er det flinke til å “putte på” som Ann Karin kaller det.

– Når du er fattig er det jo penger du trenger, men det kan vi altså ikke gi. Men vi kan gi folk en tåleevne til å klare seg med lite, og vi kan “putte på”. Vi kan bidra med gode opplevelser, mat til de som trenger det, varme klær, en dusj eller omså bare en kopp kaffe. Menneskeverd om du vil.

ÅPENT HUS

Kirkens Bymisjon startet feiringen av sine 30 år allerede forrige helg, med en usedvanlig vakker jubileumsgudstjeneste og fullsatt kirke.

Bursdagsfeiringen fortsetter førstkommende lørdag. Da åpner de dørene kl. 12 i Parkgata 22 og inviterer hele byens befolkning til åpent hus.

– Jeg liker å si at vi er til for hele byens befolkning og vårt ønske med å holde åpent hus er å la folk bli bedre kjent med oss og huset vårt. Senke terskelen litt, forklarer Sogge.

Så enten du er nysgjerrig på hva “huset med det rare i” inneholder, eller kjenner deg litt sulten på kake og godt selskap er Kirkens Bymisjon stedet å være på lørdag.

– Vi har fått så mange hjemmelagde kaker fra våre fantastiske frivillige, så byens største kakebord den dagen finner du hos oss. 

Del artikkelen på Facebook