Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

Derfor er det viktig å spare til pensjon!

Potten vi får fra staten når vi pensjonerer oss blir stadig mindre. Det betyr at det blir viktigere og viktigere å spare på egenhånd!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Sparing utgjør en stor forskjell

Vi tror nok de fleste har fått det med seg nå; å spare er viktig. Å spare til pensjon på egenhånd kan faktisk være forskjellen på om du kan gjøre det du har drømt om eller ei, når det er slutt på «jobb og slit». Men hva hjelper det at du har spart og har råd til å gjøre det du ønsker, om ingen av dine nærmeste har gjort det – og kan bli med på moroa? 

- Vi trenger økt bevissthet rundt sparing til pensjon. Å planlegge for når man blir gammel er et ansvar som ligger hos en selv, sier Oddgeir Nilsen, pensjonsspesialist i SpareBank 1 Nord-Norge. 

Økt levealder påvirker pensjonen din

Siden 1990 har forventet levealder i Norge økt med 7 år for menn og 4 år for kvinner. Samtidig som vi blir eldre, begynner vi også i jobb senere på grunn studier. Mange drømmer nok om å gå av med pensjon ikke lenge etter at de har fylt 60. Kortere tid i jobb med opptjente pensjonspenger, og økt forventet levealder stiller derfor krav til at du har spart opp en god sum penger på egenhånd om du ønsker å leve det livet du har sett for deg.

- Hvordan man burde spare varierer fra person til person, men generelt kan vi si at folk sparer med for lite aksjer. Pensjonssparing er langsiktig sparing, og da tåler man flere svingninger i markedet. Er du usikker på hvordan du bør spare, ta kontakt med en av våre flinke rådgivere, de står klare for å hjelpe deg, legger Nilsen til.

Nysgjerrig? Du kan lese mer om pensjon her 

Del artikkelen på Facebook