Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Alle regnbuens farger

Det første vi legger merke til når vi parkerer i Åsvegen 48 er et noe annerledes skilt for å vise husnummeret. Mens de fleste andre har sorte tall har Maria og familien rosa. Og farger, det er det ikke mangel på innvendig heller.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Vi ringer på og ut kommer Maria og hunden Proffen for å ønske oss velkommen, med Hedda (11) og Isak (14) spente i bakgrunnen. Inne i gangen er det sterke farger med et rutete svart og hvitt gulv. Entrén over dørstokken til familien Bakken er en energi-boost.

– I samme periode som vi flyttet inn i huset her kom trenden der du malte kontrastvegger, så har det jo «ballet på seg», sier Maria mens hun smiler.

UTRADISJONELT: Allerede på husnummeret settes standarden for farger til huset. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.
VELKOMMEN INN: Entréen til Maria og familien er fylt av farger og gir en skikkelig energi-boost. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.

Når Maria og familien er ute på reiser lar de seg inspirere av fargene og mønstrene de ser rundt seg, det være seg på et hotell i syden eller en liten restaurant på gatehjørnet i Roma.

I Åsvegen er det Maria som er stylisten, mens mannen Pål er den som utfører arbeidet.

– Jeg foreslår ofte at vi skal male og at jeg skal utføre arbeidet, men da får jeg klar beskjed om at det skal han gjøre. Han er veldig nøye og pertentlig, så resultatet blir jo ofte veldig bra.

SISTE FINISH 

Pål har stått på de siste dagene før bildene i Åsvegen skulle tas. Listene i trappa på oppholdsrommet ble montert bare noen dager før vi kom på besøk. Oppholdsrommet var tidligere en garasje, men er nå en deilig kosekrok med en liten hems der barna kan være helt alene og slappe av sammen med venner.

– Fargene her inne er faktisk inspirert av Rå Sushi i Oslo. Restauranten de åpnet der hadde akkurat samme fargene, sier Maria Kim Bakken.

INSPIRERT AV RESTAURANT: Det friske fargevalget i familiens kosekrok er inspirert av sushi-restauranten Rå Sushi i Oslo. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.

Maria og Pål kjøpte huset i 2010 og den gang da var ikke Maria helt enig om at dette var «drømmehjemmet». Det har hun skapt sammen med Pål de siste åtte årene. Huset bar preg av at det var bygget i 1969, men nå er huset etterisolert, kledningen skiftet og innvendig er det meste renovert.

– Vi trives veldig godt her i dag. Fordi vi har fått et fint hjem, men også fordi vi har så fantastiske naboer, forteller paret.

Veggene i huset er malt i oransje, rosa, blått, grønt, hvitt og sort. I tillegg har Maria innredet huset med møbler og andre pyntegjenstander som gir rommene enda mer farge og liv.

UNG INTERIØRARKITEKT 

Vi beveger oss inn på Hedda, datteren til Maria sitt rom. Rommet har hun selv fått designe og stylet slik hun vil. Alt fra farge på veggen til mønster på teppet er det hun som har bestemt.

– Hedda drømmer jo om å bli interiørarkitekt når hun blir stor, sier mamma Maria. Hedda nikker bekreftende.

Inne på rommet har hun en stor seng med oppbevaringsmuligheter under og noe som mange jenter drømmer, et eget sminkebord med speil og lys.

PIKEROMMET: Hedda har designet rommet sitt helt selv. Alt fra farge på veggen til mønster på teppet er det hun som har bestemt. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.

Etter en kjapp time hjemme sammen med Maria, Isak og Hedda kommer Pål hjem. Han og Isak har avtalt en liten treningsøkt og spør om vi blir med.

Ute i garasjen har de nemlig bygget seg sitt eget lille treningsstudio.

– Jeg går aktivt på ski på vinteren, men det er her jeg får styrketreningen min, sier Isak som går i gang med slyngetrening mens Pål jogger på tredemølla.

TRENINGSSTUDIO I GARASJEN: Også på treningsrommet kommer det godt fram at familien er glad i farger. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.

Er dere ferdige å pusse opp nå?

– Nå er vi i hvert fall ferdige her inntil videre, men vi har alltid drømt om å bygge et hus fra bunnen av. Så Pål skal få male litt til før vi gir oss.

FARGERIKE KARMER: Familiens stue er stor og åpen med stilige innslag av rosa og grønt. På bildet ser vi Maria, Hedda, Isak og hunden Proffen. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.
Del artikkelen på Facebook