Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

5 smarte og populære apper for ungdom

Lurer du på hvilke apper ungdommen foretrekker? Vi i Nordlys LAB er så heldige å ha Ali og Håkon på arbeidsuke hos oss. Her blogger de om smarte apper for ungdom.

Annonsørinnhold fra

Det finnes en overflod av ulike apper, og det er lett å gå seg vill i havet av både sosiale medier og andre apper. Her har vi samlet fem smarte apper som vi tror vil gjøre hverdagen både lettere og morsommere for ungdom.

1. Narvesen – gratis mat og drikke

I Narvesen sin kunde-app får du gode tilbud på mat og drikke, og innimellom også gratiskuponger på for eksempel bakervarer, pølser og brus. I tillegg har appen mange konkurranser der man kan vinne alt fra hodetelefoner til festivalbilletter. Registreringsprosessen er enkel og det eneste du trenger er en smarttelefon med et abonnement. Dette er rett og slett en smart app for deg som kjøper mye mat og drikke på farten, men ønsker å spare noen kroner.

2. Zenly – sjekk hvor vennene dine er

Zenly er en app for deg som er sosial og mye ute med venner. Denne appen lar deg sjekke posisjonen til vennene dine og sende dem morsomme meldinger og «emojis». Du kan til og med be om veibeskrivelse til akkurat der vennen din befinner seg. Det er allikevel én ting som er viktig å huske på med denne appen – alle du legger til som venn kan se hvor du er til enhver tid. Det lønner seg å være kritisk til hvem du gir tilgang.

3. Yellow – bli kjent med nye venner

Denne appen er rett og slett laget for deg som vil ha nye venner. Prinsippet er nesten som Tinder – du sveiper enten «ja» eller «nei» til de andre brukerne i appen, og om to brukere sveiper «ja» til hverandre, kan dere starte en samtale. Du kan enkelt innstille hvilket kjønn og hvilken aldersgruppe du vil bli kjent med. Appen er i hovedsak beregnet for ungdom mellom 13 og 18 år. Det er også lett å legge til kontaktinformasjonen din på andre plattformer som Snapchat eller Instagram, slik at dere kan fortsette diskusjonen der.

4. Wish – duppeditter til billige priser

Er du glad i små duppeditter, men ikke fullt så glad i å punge ut med flere hundre kroner for morsomme småting? Da er Wish drømmeappen for deg. Wish er en nettbutikk der du kan bestille blant annet deksler, klær og «hoverboards» til svært lave priser. Undertegnede har blant annet kjøpt et mobildeksel til 8 kr (!) og kvaliteten er meget bra i forhold til prisen. Det kan allikevel hende at kvaliteten er litt dårligere enn det man kanskje vil ha. I tillegg bør man huske at leveringstida kan være opptil flere uker.

5. Shazam – finn ut hva sangen heter

Hører du en låt på radioen som du virkelig liker, men du vet ikke hva den heter? Det kan være et irriterende problem, men her har du løsningen. Med Shazam kan du lett skanne låten med din mobil og på et lite øyeblikk får du opp både navn, lyrics og musikkvideo. Anbefales for deg som er glad i musikk!

Vi tror du kommer til å elske disse appene, og forhåpentligvis vil du ta deg tid til å sjekke ut i hvert fall noen av dem. Kanskje du også blir hekta? Vi får se!

Av: Ali Ylikoski og Håkon Brattli Petersen

Ali Ylikoski og Håkon Brattli Petersen fra Kvaløysletta Ungdomsskole
Del artikkelen på Facebook