Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– En ubeskrivelig god følelse!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Etter årevis på jobbjakt har Athea Andreassen (28) endelig fått sin første faste jobb. Det takket være et fruktbart samarbeid mellom Tromsprodukt, NAV og Rema 1000.

– Det går nesten ikke å beskrive følelsen, for det er så godt. Det å ha en fast inntekt, ha noe å gå til. En trygghet, rett og slett, sier Athea.

15. januar i år satte hun pennen på papiret som gjorde henne fast ansatt hos Rema 1000. Det hele startet hos Tromsprodukt, hvor Athea fikk Gøril Olsen som jobbveileder i bedriften som hjelper personer i rekrutteringsprosessen ut mot forskjellige bedrifter i Tromsø.

Athea forsøkte seg hos flere bedrifter, og etter mye prøving og feiling fant hun og Gøril til slutt frem til paret og kjøpmennene Ingeborg Dahl Evertsen og Christoffer Torbjørnsen på Rema 1000 Strandvegen i Tromsø. Der startet Athea som deltids-ansatt i februar i fjor, og etter et år i butikken tilbød de to Athea sin første faste arbeidskontrakt.

– Athea begynte på deltid her ganske rett etter vi hadde begynt som kjøpmenn. Vi så noe i henne tidlig, en helt vanvittig god arbeidsmoral som sprer seg blant de ansatte her. Hun er interessert i å gjøre alt, og uansett hva slags oppgaver hun har, så gjør hun det av hele sitt hjerte. Det meste kan man lære seg, men er det noe man ser etter, så er det den arbeidsgleden hun har. Hun er rett og slett en stor ressurs for oss, forteller Ingeborg Dahl Evertsen.VERDSATT: Kjøpmann Ingeborg Dahl Evertsen (t.v) og Christoffer Torbjørnsen (ikke tilstede på bildet) ga Athea sin første jobb, og skryter voldsomt av innsatsen til 28-åringen.

Da vi konfronterer Athea med skussmålene hun får fra arbeidsgiveren er det tydelig at hun setter pris på tilbakemeldingene, etter det som har vært en lang og krevende reise for å få seg arbeid.

– Det er veldig bra at de setter pris på meg. Det gjør at jeg synes at det er artig å gå på jobb, og det året jeg har vært her har jeg følt meg veldig godt ivaretatt hos alle kollegaene, og spesielt Ingeborg og Christoffer.

Hva er det som gjør at du trives så godt på Rema, Athea?

– Jeg har fått så mye ansvar, og fått oppgaver som jeg mestrer. Jeg føler jeg har kommet langt på vei i arbeidslivet og fått lært meg med nye systemer her på Rema.

Hva er det beste med å jobbe her?

– Jeg er alltid veldig glad når jeg får sitte i kassa. Da får jeg snakke med kundene og gi de en følelse av å være velkommen i butikken. Det er sånn det burde være.

Og det stemmer at Athea har fått ansvar hos sin nye arbeidsgiver. Blad-avdelingen på Rema er alltid oppdatert og brus-skapet er aldri tomt, i hvert fall ikke på hennes vakter.

– Det er sånne småting som jeg har fått hovedansvaret for, selv om jeg gjør mye annet. Det er viktig at alt det er på plass, slik at kundene alltid har hva de trenger her i butikken. Hvis ikke kan vi jo miste dem, forteller Athea.

TAKKNEMLIG: Athea gir jobbveilederen Gøril Olsen en god og varm klem.

- EN SEIER!

For karriereveilederen Gøril Olsen var det ikke noe annet enn gledelig at Athea til slutt fikk seg jobb.

– Det er en seier! Tromsprodukt jobber og bistår mange ulike personer tilbake eller inn i arbeidslivet. Vi har jobbet i over et år med Athea, og det er en veldig god følelse å ha hjulpet henne med det viktigste for henne, å få seg en jobb og skaffe seg leilighet, for hun har jo vært nødt til å bo hjemme uten fast jobb. Så livet smiler for henne, og det gir en god følelse hos meg også, sier Hesstvedt.

Athea bekrefter. Livet smiler, og nå er det å spare penger som gjelder i tiden fremover.

– Gøril har vært fantastisk og hjulpet meg og fulgt opp hele veien. Det setter jeg stor pris på. Planen er nå å spare til å kjøpe leilighet og ta førerkortet. Det blir bra, tror Athea.

Avdelingsleder ved jobbformidling hos Tromsprodukt AS Øyvind Norbakken Solset forteller på et generelt grunnlag om samarbeidet med Rema 1000, som i hovedsak er et arbeid de utfører for NAV:

– Vi samarbeider med Rema 1000 på samme måte som vi samarbeider med alle arbeidsgivere. Jobbsøkere får muligheten til å jobbe i en bedrift med mål om utprøving, arbeidstrening, språktrening eller som en del av en prosess i en rekruttering. Rema fungerer godt som en type bedrift der personer med mangel på formell kompetanse kan komme i et jobbforhold og bli en god ansatt ved rekruttering. Bedriften har et veldig godt system for opplæring, og med sine selvstendige kjøpmenn i Tromsø ansetter de jobbsøkere gjennom Tromsprodukt med jevne mellomrom og er en god arena for jobben Tromsprodukt utfører for NAV og Tromsø Kommune, forteller Solset.

SMÅPRAT: Athea liker å få kundene til å føle seg velkomne i butikken.
Del artikkelen på Facebook