Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

– Det er ikke en busstur. Det er en opplevelse!

Myten om at lengre bussreiser er kjipe og kjedelige lever kanskje ennå. Denne myten ønsker Arctic Route fra Bussring å avlive når de forener høyteknologi og komfort.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Effektivitet, velbehag og opplevelser. Disse tre faktorene følger med når man kjøper en billett til Arctic Route. Det er nemlig ikke en bussrute kun forbeholdt turister. 

– Først og fremst er det en behagelig transport. Vi har en toppmoderne bussflåte med gode seter, ventilasjon som gir lunt klima og god plass til både ben og armer, forklarer Trond Arne Kongsli, Project Manager i Bussring.

Det skal heller ikke stå på servicen når man velger å reise med en turistbuss i toppklasse.

– Passasjerene får kaffe eller te, kjeks og noe bite i. Og selvfølgelig vann hvis man blir tørst. Det er det lille ekstra som gjør turen så mye bedre. 

En effektiv busstur

Turer med Arctic Route bookes i forkant av turen. På den måten vet sjåføren akkurat hvor ruten skal stoppe – eventuelt ikke stoppe.

– Bussen stanser kun hvor gjester skal av eller på, det gjør det utrolig mye mer effektivt. Dersom det for eksempel kun er passasjerer som skal til Narvik kjører vi direkte dit, sier Kongsli. 

Med åpningen av den nye Hålogalandsbrua har turen til og fra Narvik blitt betraktelig kortet ned. 

– Turen blir 20-25 minutter kortere. Det merkes spesielt på ruten fra Narvik til Polar Park, som nå tar under en time.

Arctic Route tar deg hjem til jul

Når jula setter inn kan det være vanskelig å forflytte seg mellom knutepunktene i regionen når transportselskapene tar juleferie. I tillegg er det hvert år er det noen som ikke kommer seg hjem med fly på grunn av vær og føre. Da står Bussring klar og sørger for at familiene samles – Arctic Route går nemlig som normalt hele jula. 

– Vi kjører julaften, første juledag, nyttårsaften og første nyttårsdag, lover Kongsli.

ARCTIC ROUTE-OPPLEVELSEN: Å gli gjennom det nordnorske vinterlandskapet mens nordlyset danser på himmelen er en idyllisk affære. Med Arctic Route blir det en ekstra behagelig opplevelse.

Arctic Route-opplevelsen

Alle bussene er utstyrt med et online guiding-system. Denne innovasjonen fører til at man får informasjon om verdenen utfor bussvinduet mens man glir gjennom landskapet. 

– Du får informasjon via skjerm og en audioguide på øret hvis du ønsker det, forteller Kongsli. 

Det er mye å lære om regionen, ny informasjon som kan være både nyttig og morsom – enten man er nordpå for første gang eller har bodd her oppe hele livet. 

– Det er mye viktig og interessant krigshistorie når du nærmer deg Narvik. Ellers er det mye å lære om den fantastiske naturen og alt annet som man opplever rundt veien mellom fylkesgrensene, sier han. 

Arctic Route har mange samarbeidspartnere langs veien. Alt fra isklatring i Lyngen, reinkjøring på Breivikeidet til alpint i verdensklasse på Narvikfjellet. Og turen dit skal stå i stil med destinasjonen.

– Bussturen skal ikke bare være transport, det skal være en del av opplevelsen.

Del artikkelen på Facebook