Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

10 julegavetips til ekte menn

Annonse fra Neumann bygg Tromsø

Kutt ut å kjøpe slips og en flaske rødvin til mennene i familien. Det er ikke det de ønsker seg, og det tror gjengen på Neumann at du vet. Hva med å kjøpe en gave som gjør han ordentlig glad, og som fører til at neste års oppussing går fortere og enklere? Og ja, det går fint an å kjøpe disse gavene til damer også.

DEWALT Drill XR 18V

Har du sett hvordan ansiktet hans lyser opp når han ser en drill? «Hvilket moment har den?», tenker han, «Hvor stor er hastigheten på omdreiningen?». Det neste han gjør er å lete etter er montering- og installasjonsoppgaver eller skruer å trekke. Denne 18v drillen fra Dewalt har to hastigheter, metallgir og 15 posisjoners moment, og er derfor bredt anvendelig for alle oppgaver som skal løses i hjemmet. Drillen kommer med belteklips, magnetisk bitsholder, og 3-trinns LED-lys på foten. Den leveres i en DS150 verktøykasse som passer perfekt under juletreet.

Pris: kr 2995,-

DEWALT Dykkertpistol XR 18GA

Er du ikke lei av å høre på den evige klagesangen og jamringen hver gang han skal spikre noe? Hammeren har bommet på spikerhodet og smadret tommelfingeren med full kraft. Nå må monteringsarbeidet utsettes på ubestemt tid og taklistene blir stående hulter-til-bulter i gangen. Med denne spikerpistolen finnes det ikke lenger noe unnskyldning. Den børsteløse motoren gir lang, nesten evig, brukstid. Den er kompakt og ergonomisk designet, noe som fører til at pistolen er enkel og komfortabel i bruk. Og du trenger ikke frykte vådeskudd – bryterlåsen forhindrer at utilsiktede spikerskudd går av. 

Pris: kr 3995,-

DEWALT Verktøysett

Guttegjengen er samlet og den høylytte dialogen lager ekko fra kjellerstua. Temaene fotball, bil og hjemmebrygging er utgreid og nå beveger samtalen seg inn på verktøy. Stakkars mann, tenker du. Du vet jo at de eneste verktøyene han har er hammeren han lånte av naboen og unbrakonøkkel-samlingen som fulgte med skapet fra Jysk. Nå er det på tide at han får sitt eget verktøysett som han kan beundre, skryte av og kanskje viktigst av alt: Bruke til å forbedre hjemmet! Dette settet fra Dewalt inneholder drill, slagdrill, sirkelsag, stikksag og lampe, og gir han redskapene som skal til for å takle alt.

Pris: kr 7995,-

DEWALT Kapp- og gjærsag 18V

Joda, den nye parketten ble fin den. På de stedene det faktisk er parkett. Det samme gjelder listene både langs gulv og tak. Det han mangler er en kappsag for å skjære til bitene slik at "puslespillet" blir komplett. Denne godbiten fra DeWalt har vifteavkjølt motor med utskiftbare børster for maksimal kraft i hardt tre. Den har en ny gjæringsvinkeljustering som fører til at gjæring kan settes nøyaktig mellom 0 - 48 grader både til høyre og venstre.

Pris: kr 3495,-

DEWALT lader og batterisett

Håhå, han skal bare prøve å utsette arbeidet på grunn av at «verktøyene må lades»! Dette DeWalt batteri og lader-settet inkluderer to 5.0Ah XR 18V batterier og en DCB115 multilader. Laderen passer fra 10,8V- 18V XR Li-Ion batterier. En LED-indikator viser ladestatus på batteriene og varierer ladehastigheten etter batteritype for å forlenge levetiden til batteriet. Denne skjønnheten kan monteres på veggen, slik at han har mer plass til det som virkelig betyr noe – nemlig verktøy.

Pris: kr 1995,-

DEWALT sirkelsag 55 mm 1200 W

Med denne sirkelsagen er ingen planke trygg. Denne lekre saken er både lett og kompakt, og har en motor med hele 1200w! Tenk det, sagen har egen støvblåser som fjerner støv og spon fra kuttelinjen. Den har 55mm kuttedybde, 48° vinklingskapasitet og 24-tenners blad – meget anvendelig altså. 

Pris: kr 995,-

STANLEY stenderfinner

Du har sett hvordan ansiktet hans lyser opp når han ser en drill, men har du sett minen han får når han borrer inn i veggen og treffer et skjult vannrør? Det bør unngås for en hver pris, og med Stanley S300 stenderfinner sørger du for at drilling aldri kommer med ubehagelige overraskelser. Den smarte maskinen har bakgrunnsbelyst LCD-display for enkel avlesning ved dårlig lysforhold. Søkefunksjonen for jernholdige metallmateriell går opp til 75 mm, andre metaller til 38mm og elektriske ledninger til 51mm.

Pris: kr 275,-

DEWALT Bitssett

Dette er selve smykkeskrinet. Den lille boksen hvor han kan plukke ut detaljen som er kritisk for at helheten skal falle på plass. Har han bits fra før? Fint. Man kan nemlig aldri få for mange bits. Dette settet kommer med 32 bits i en solid tøff boks med enkel åpnemekanisme. 

Pris: kr 125,-

DEWALT Selvnivellerende linjelaser

Har du noen gang møtt noen som har sin egen linjelaser? Det har ikke noe å si at det er et redskap som i hovedsak brukes til å nivellere – har du egen laser blir du automatisk gatas Darth Vader. Den grønne strålen på denne maskinen fra DeWalt gir fire ganger bedre synlighet en rød laser, og fungerer også utmerket under lyse forhold.

Pris: kr 4995,-

BOSCH Kappsag  med sagbord

Det er en milepæl i en hver manns liv når han endelig får en arbeidsstasjon. Denne kappsagen fra Bosch kommer med eget sagbord, og sørger for at mannen din får stasjonen han har drømt i alle år. Og du kan slippe han løs i garasjen med god samvittighet, sagen har utmerket støvhåndtering for sunne og rene arbeidsomgivelser. Med denne kapp/gjærsagen garanteres rette linjer, den har nemlig integrert laser for nøyaktig saging.

Pris: kr 4999,-

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet