Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

«Kaffe, konkurranser og kompis-billetter»:

Sjekk alle fordelene du får som sesongkortholder på Alfheim

Annonse fra Tromsø IL

Sesongkortet er mye mer enn bare en inngangsbillett til Alfheim stadion. I 2019 får sesongkortholdere en rekke fordeler utover selve kampopplevelsen.

Årets fotballsesong nærmer seg slutten. På Alfheim har de allerede begynt å planlegge en ny sesong i Eliteserien. 

Arrangørens hovedfokus i 2019 er å heve publikumsopplevelsen.  

– Det er et privilegium for oss i TIL å ha et publikum som kommer tilbake år etter år, kamp etter kamp for å se Gutan spille på Alfheim. Vårt mål er å glede våre lojale og trofaste publikummere også utover selve kampopplevelsen, forteller William Frantzen, arrangement- og arenaansvarlig i Tromsø IL. 

Og det er nettopp lojaliteten som skal belønnes. TIL har allerede blant de billigste sesongkortene i landet, nå får sesongkortholdere gratis kaffe, muligheten til å ta med en gjest på to hjemmekamper, og unik tilgang til eksklusive konkurranser, tilbud og nyheter – for å nevne noe. 

VÆR TIDLIG UTE

TIL er et av få lag i Eliteserien som kan vise til en økning i sesongkortsalg de siste sesongene, og Frantzen advarer mot å sitte for lenge på gjerdet. Earlybird-tilbudet varer nemlig bare til desember.

– Ved å være tidlig ute så sikrer du deg din faste plass på stadion. Samtidig får du den beste prisen vi kan tilby for neste års sesong. Men bare hvis du kjøper sesongkort før 4. desember, forklarer han. 

På Alfheim er de spente på tilbakemeldingene fra publikum, og gleder seg til å ønske lojale supportere velkommen til en ny Eliteserie-sesong.

– Vi har jobbet hardt for å sette sammen en pakke som gjør årets sesongkort unikt, og vi håper og tror at publikummet setter pris på det.

Fordeler med sesongkort 2019

· Du er med i trekningen på eksklusive konkurranser for sesongkortholdere gjennom hele 2019-sesongen. Du kan bla. vinne valgfri bortetur, personlig treningstime med spillere og TILs fysiske trener, hjemmedrakt og mye mer.

· Du får eksklusive tilbud og rabatter fra våre samarbeidspartnere.

· 20% rabatt ved nytegning av Nordlys + abonnement (digital utgave), ingen bindingstid.

· Boligalarm levert av Trygg Vakt, 389,- per måned, inkl montasje av inntil 7 valgfrie komponenter.

· Du får 15% på alle våre artikler i nettbutikken, www.shop.til.no

· Gratis kaffe for sesongkortholdere!

Fordeler sammenlignet med enkeltbilletter

· Du har muligheten til å sikre deg ditt eget faste sete på Alfheim stadion i Eliteserien 2019

· Du har forkjøpsrett til alle NM-kamper på Alfheim stadion, og eventuell cupfinale.

· Vær først ute med å motta nyheter og informasjon fra TIL! Via e-post eller SMS.

· Du kan ta med en venn på fritt setevalg på to kamper i Eliteserien 2019 (eksklusiv kampene mot Rosenborg og Bodø/Glimt)

· Du sparer kr 1500,- hvis du fornyer eller kjøper sesongkort før 4. desember! (Voksen – Fast setevalg)

Det er alltid en fordel å være tidlig ute, du sparer penger og slipper å stå i kø!

Voksen - Fast plass: kr 2400,-

Honnør - Fast plass: kr 2000,-

Student/militær - Fast plass: kr 1300,-

Barn - Fast plass - kr 750,-

Kjøp sesongkort nå! 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet