Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Sjekk ut videoen til Jekta Storsenters aller nyeste butikk

Annonse fra Sigdal

Hadde det ikke vært fint om du kunne gått rundt i ditt nye kjøkken allerede før det ble bestilt og montert? Når Sigdal åpner dørene til sin nye butikk på Jekta får du muligheten til nettopp det.

Som første produsent i Europa kan Sigdal nå vise deg en virkelighetstro 3D-animasjon av ditt nye kjøkken, akkurat slik det kommer til å se ut i ditt eget hjem.

Daglig leder, Stein Hugo Bjerkli kaller løsningen unik.

Det som er det unike her er først og fremst muligheten til å se hvordan akkurat ditt kjøkken kommer til å se ut hjemme hos deg selv, enten du kommer fra Nordreisa eller Tromsøya.

NYTT KONSEPT: Daglig leder, Stein Hugo Bjerkli lover kundene en annerledes opplevelse i den nye butikken som åpner på Jekta 20. september. Foto: Ole Åsheim/Nordlys LAB.

Han har stor tro på at VR-teknologien vil gjøre kunden mer fornøyd, samtidig som du sparer tid i en hektisk hverdag.

– Vi kan om så tegne inn stua di om vi har god tid, slik at du får sett helheten. Og om du vil ha endret på noe er det bare å slå på tråden, så legger vi det inn i tegningen og sender en ny animasjon til mobilen din. Veldig enkelt og ikke minst tidsbesparende.

GJORT PÅ 1-2-3

Alt du trenger å gjøre for å se ditt nye kjøkken i 3D er å lage en målsatt skisse av kjøkkenrommet ditt og ta den med til butikken på Jekta. Der står Stein Hugo og teamet hans klart til å hjelpe deg videre.

– Når du har bestemt deg for en modell du liker, lager våre dyktige kjøkkendesignere en tegning basert på dine mål og preferanser. Datategningen konverteres så til en 3D-animasjon som viser en naturtro utgave av kjøkkenet ditt, forklarer Stein Hugo.


For at du skal kunne bevege deg rundt i ditt nye kjøkken, og oppleve det fra alle kanter, slik det kommer til å se ut ferdig montert, gir Sigdal ut VR-briller uten kostnad som du kan bruke med din mobiltelefon.

VELKOMMEN TIL ÅPNINGSFEST

Som seg hør og bør er det duket til fest når den nye butikken på Jekta åpner dørene 20. september.

I tillegg til gode tilbud i butikken kan Stein Hugo friste med et gratis kjøkken til en heldig vinner.

– Vi har gode tilbud hele dagen og gir noen muligheten til å vinne et kjøkken til en verdi av 80.000 kroner, så ta turen innom, oppfordrer en spent daglig leder. Følg ,med på vår Facebook-side for mer detaljer rundt konkurransen. 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet