Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllupslokale med personlig preg

Annonse fra Selskapslokalet The Arctic Room

Livet består av mange spesielle og unike dager, og bryllupsdagen er en av de mest minneverdige. Dette er dagen da alt skal være vellykket: Lokale, bordoppsett, mat, drikke, musikk og kaker.

Det er her vi kommer inn! Midt i Tromsø sentrum ligger The Arctic Room, et moderne lokale som passer utmerket for feiring av den store dagen. Hos oss kan dere enten bare leie lokalet og gjøre alt selv, eller dere kan bestille the Arctic Room med vårt "All inclusive" konsept. All Inclusive er perfekt for brudepar som ønsker å fokusere på noe annet enn planlegging. I samarbeid med brudeparet skreddersyr vi arrangementet slik at den store dagen blir akkurat slik dere ønsker det.

Våre dyktige og rutinerte ansatte gjør sitt ypperste for at selskapet skal bli en minnerik og hyggelig opplevelse – både for brudepar og gjester. Vi dekker og pynter lokalet og ønsker dere velkommen med en drink ved ankomst. Maten dere ønsker bestiller vi fra ett av byens beste cateringfirmaer, slik at dere får velsmakende retter under bryllupsfeiringen. 

I hovedsalen er det plass til 75 personer, avhengig av bordoppsett. På dansegulvet vårt kan brudeparet utføre sin første dans som nygifte foran feststemte gjester. Vi har et eget rom for barna. Her kan de kose seg med film og andre aktiviteter mens de voksne holder sine taler som kanskje ikke alltid er like interessant for de minste gjestene.

I baren kan gjestene bestille drikke fra en rikholdig meny med priser det er mange år siden sist du så på byens utesteder.

Vi vet at et bryllup er tidkrevende og det er mange detaljer som skal på plass. Hos oss er det enkelt med en "komplett pakke" for den store dagen. Vi tar oss av pynting av lokalene, servering av mat og drikke og opprydding etter at både brudepar og gjester har forlatt lokalet. 

Dersom dere i stedet for vårt "All Inclusive-konsept" bare ønsker å leie lokale lager vi en spesialavtale med utvidet leietid. Hvis bryllupet er på lørdag får dere nøkkelen allerede på torsdag og dere disponere lokalet helt frem til søndag kveld.

Ring oss og avtal tidspunkt for visning og en hyggelig prat. Sammen blir vi enig om et arrangement som varer livet ut!

Selskapslokalet The Arctic Room

• The Arctic Room er et selskapslokale i Tromsø sentrum du kan leie til bryllup, konfirmasjon, bursdag, julebord, minnestund og firmafester.

• Ditt moderne selskapslokale midt i Tromsø sentrum.

• Vi har All Inclusive- pakke for alle anledninger.

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet