Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Alicante er en oversett turistperle. Men det er kanskje derfor det er så behagelig der?

Dette er trolig det mest undervurderte feriemålet i Spania

Overraskende få nordmenn velger Alicante. Men kanskje er det nettopp derfor de få som reiser dit trives så godt?

«Alle» har hørt om Alicante, men det er langt i fra like mange som har besøkt den viktige havnebyen. Provinshovedstaden Alicante blir ofte oversett av norske turister som haster til andre og endelige reisemål som for eksempel Barcelona. Kanskje er det like greit; Alicante er behagelig fri for masseturisme.

Når du skal planlegge ferien kan det være lurt å tenke taktisk. Dersom du legger ferien til slutten av august, finner du masse rimelige ferieturer. En pakkereise til med direktefly fra Tromsø kan du få for utrolige 2700

Og dersom du er under 26 år kan du reise på ungdomsbillett hos SAS - som har en hel rekke ungdomstilbud i sommer.

Men hvorfor reise til nettopp Alicante?

Severdigheter

Vi kan begynne med en av byens store stoltheter, nemlig den flotte og svært trivelige strandpromenaden Explanada d´Espany. Langs den finner du et stort utvalg kvalifiserte restauranter kombinert med et yrende folkeliv. På mange måter er det Spania på sitt aller vakreste.

Sjekk billige flybilletter til Spania og flere spennende destinasjoner her.

Gamlebyen «El Barrio» er også vel verdt et forsøk. Den kan ved første øyekast se litt «sliten» ut, men dersom du tar deg tid til å utforske byen finner du fort at den er et kult sted å tilbringe tid i. Her ligger gamle bypalasser, prektige bygårder, småbutikker og innbydende tapasbarer vegg i vegg.

Triviago.no sammenligner hotellpriser på 272 ulike bookingsider - og finner nesten garantert den billigste og beste hotelløsningen for deg:

Beliggenhet

Alicante er en mellomstor havneby som ligger på den spanske sørøst kysten. I sentrum bor det rundt 400.000 mennesker, mens i Stor-Alicante bor det nærmere 800.000 – og byen er en av de raskest voksende i Spania. Dersom du finner deg et hotell sentralt plassert i hjertet av Alicante, er det gåavstand til de aller fleste severdigheter, strand, uteliv så vel som shopping. Dersom du blir enda mer eventyrlysten kan du i tillegg besøke Barcelona – som bare ligger en par-tre timers togtur unna.

Shopping

Når det gjelder shopping er det mange muligheter til Costa Blancas hovedstad. Skal du ha mest mulig valuta for pengene kan du prøve handlesenteret like ved siden av universitetet. Her finner du «outlets» for alle kjente merker av sko, tøy og mye annet. Forrige sesongs kolleksjon, B-varer og mye annet går unna her til sterkt reduserte priser. Ellers er det sentrum som gjelder når man skal gjøre innkjøp i Alicante. Byen har et godt utvalg av alle mulige små og store butikker, samt to varemagasin i hver sin ende. Prisnivået i Alicante er behagelig.

Her finner du rimelige flybilletter til de største shopping-metropolene.

Uteliv

Alicantes uteliv ansees for å være ett av de mest pulserende nattelivene i Spania. Du har et hav av herlige tapasbarer som er egner seg utmerket til å starte kvelden på - og som forvandles til «disco-pubs» etter midnatt. Byen har et utall små utesteder som åpenbarer seg i smågatene, i tillegg til større nattklubber. Et godt tips kan være Mint Club som er åpen mellom midnatt og 08.00 på morraskvisten.

Reis til Alicante og du vil sannsynligvis aldri angre! 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet