Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Petersplassen foran Peterskirken i Vatikanet. Den største turistmagneten i Roma.

Alt om Roma - den evige stad

Mange som har besøkt «den evige stad» - Roma - har blitt forelsket i den italienske hovedstaden. Roma har en lang og tradisjonsrik historie, og i antikken var Roma hovedstad i Romerriket - datidens suverent største og mektigste stat.

Les også: Hit strømmer kjendisene og norske turister i sommer

«Den evige stad» kalles også gjerne for «den hellige stat» ettersom Paven også har sete i Roma.

Roma ble ikke bygget på én dag, men mange av de historiske bygningene som finnes der kan du fortsatt se. I tillegg byr byen på gode shoppingsmuligheter, verdens beste kaffe, et pulserende natteliv, fløyelsnetter og fortreffelig mat og vin.

Søk her: Pakkereiser til Roma i høst for 2722,-

Når på året er det best å reise til Roma?

Den aller beste tiden for å feriere i Roma er sannsynligvis på våren. Da er det som regel et veldig behagelig klima, samtidig som de største turiststrømmene fortsatt ikke har slått inn for fullt. Også fra september og ut oktober er et ypperlig tidspunkt for Romaferie. Da får du det også billigere.

Her får du pakkereiser til Roma i høst for 2722,-

Hvordan skal du planlegge dagen?

Roma er omfattende og mye å se. Derfor kan det være smart å komme i gang tidlig med å utforske severdighetene. Gjerne gjør deg ferdig med dem før lunsj, så kan du bruke andre halvdel av dagen på deilig mat, vin og kanskje litt shopping.

Les også: Ble bombet under borgerkrigen - nå er Dubrovnik et av Europas heftigste reisemål

Planlegger du shopping? Normale åpningstider på hverdager er 09.00 – 13.00 og 16.00 – 20.00.

Hvor skal man bo?

Om du anser deg selv som en ordinær turist; bo sentralt. Pantheon ligger midt i Romas sentrum. Herfra er det bare noen minutter å gå til Piazza Navona, Campo dei Fiori og Trevifontenen. Derfor er områdene rundt disse stedene gode valg.

Når det gjelder hotell, er det alltid smart å starte hotelljakten på trivago.no. De sammenligner hotellpriser fra 271 ulike bookingsider. Der er du nesten garantert å finne det billigste og beste hotellet for deg.

Shopping

Som hos de fleste andre metropoler fins det shopping for enhver lommebok i Roma. Det som du kan spare mest på å handle, sammenlignet med Norge, er trolig lærvarer og sko.

Den mest kjente og mest eksklusive handlegaten i Roma er Via Condotti, midt mellom Spansketrappen og Via del Corso. Her finner du de eksklusive motehusene.

Les også: Sunny Beach - elsket og hatet

Romas hovedgate - Via del Corso - er også en velkjent handlegaten. Riktignok en som passer lommeboka til hvermannsen litt bedre enn designbutikkene oppe ved Spansketrappen.

Like utenfor byen, omtrent 30 minutter med bil, ligger Castel Romano. Det er et svært kjøpesenter med over 100 butikker, restauranter og lekeplass for barna. Her kan du finne desginklær med opp til 70% avslag i forhold til normal butikkpris.

PS! Politi i sivil holder et godt øye til piratvirksomhet. Derfor bør du unngå å kjøpe kopier av Rolex-klokker og Louis Vuitton på gaten. Det kan fort koste deg en bot på flere tusen euro.

Test ut Roma - du vil garantert ikke angre! 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet