Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

5 gode grunner for å kjøpe bolig i 2016

Annonse fra Strandvegen Utvikling AS

Å eie egen bolig er en av de beste investeringene du kan gjøre. Ved å leie kaster du egentlig penger ut av vinduet. Penger du kunne brukt til å investere i deg selv, og din fremtid.

Her kan du sikre deg din egen bolig.

Du får penger av staten

Tro det eller ei, men du får altså penger tilbake av staten ved å eie egen bolig. Hvis du har lån i boligen vel og merke. Dersom du tar opp lån i banken får du 27% fradrag på skatten av rentekostnadene. Dersom du leier får du ikke fradrag for noe som helst. Her kan du altså spare flere tusen kroner i året på redusert skatt.

Det er billigere å eie enn å leie

Leiemarkedet i Tromsø er trangt. Spesielt ved semesterstart om høsten er det stor rift blant studentene. Dette er med på å drive opp leieprisene. For å leie bolig inntil 70 kvm i Tromsø må du betale i snitt ca. 2.700 kroner per kvm. per år. Nyere boliger med nærhet til sentrum er enda dyrere. I gjennomsnitt må du betale ca. 9.000 kroner i månedene for en 40 kvm stor leilighet i Tromsø. På Strandkanten er prisene sannsynligvis enda høyere. Hvis du kjøper en like stor leilighet til deg selv på Himmel & Hav, vil avdrag og renter beløpe seg ca. 8.700 kroner. I tillegg får du rentefradrag på skatten dersom du tar opp lån. Slik sparer du ytterligere en tusenlapp i måneden med dagens rentenivå. Resultatet er at du bare betaler ca. 7.700 i måneden hvis du ser hele året under ett.

Du sparer penger ved å kjøpe nå

Prisnivået på boliger i Tromsø har økt siden 2008. Indikasjonene tyder på at prisene vil fortsette å vokse i tiden fremover. Bare det siste året har prisene i Tromsø steget med 4,4%. Hvis du gjør en kjøpsavtale på Himmel & Hav i sommer vil du slippe å betale for en eventuell prisoppgang når du flytter inn i 2018. Fortsetter siste årets vekst vil en leilighet på 40 kvm ha økt med ca. 150.000 i verdi fra du kjøper til du flytter inn.

Mer enn bare en investering

En bolig handler ikke bare om penger, det handler først og fremst om livskvalitet. Når du eier din egen bolig vil du kunne planlegge lenger frem i tid. Og det er alltid en fordel å være herre i eget hus. På Himmel & Hav får du i tillegg en rekke fordeler som du ikke får andre steder i Tromsø. Som for eksempel tilgang til 2 VW e-Golf i bilkollektiv, fullt utstyrt treningsrom, besøksrom for gjester og et flott uteområdet med park.

Fremtiden blir lysere

Når du en gang i fremtiden selger leiligheten får du egenkapital. Dette er penger som er veldig gode å ha med seg når du skal finansiere kjøpet av en større leilighet eller hus.

Bankene krever at du har med deg 15% av kjøpesummen i egenkapital for å få lån. Det blir fort mye penger hvis du er interessert i å kjøpe et hus en gang i fremtiden. 

Strandvegen Utvikling AS

Strandvegen Utvikling er et selskap som eies av PEAB, Nord-Tre Eiendom og Tromsø Eiendomsutvikling. Selskapet skal bygge i underkant av 300 nye leiligheter på Strandkanten i Tromsø.

Himmel & Hav

Om Himmel & Hav

-Salget har startet

-Borettslag

-60% av kjøpesum er fellesgjeld

-40% av kjøpesum er innskudd

-50 års betalingstid på fellesgjeld

-Ingen avdragsfrihet

-Mulighet for individuell nedbetaling (IN) av fellesgjeld

-Medlem av Borettslagenes Sikringsfond

-37-120 kvm

-1- til 5-roms leiligheter

-Byggestart september/oktober 2016, med forbehold om at nok enheter selges

-Estimert innflytting våren 2018

Registrer deg på himmeloghavbo.no

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet