Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Denne reklamevideoen ble sett over 50.000 ganger på ett døgn - så stoppet Facebook den

Annonse fra Tromsø Flis AS

Etter å ha hatt tilhold noen steinkast lenger sør siden 2001, åpner nå Tromsø Flis splitter ny butikk i Alkeveien 4 i et bygg de nå eier selv.

I forbindelse med nyåpningen fikk Flisekompaniet produsert en reklamevideo med glimt i øyet (videoen kan du se i vinduet øverst).

Videoen - hvor blogger TCMN spiller hovedrollen - ble sett over 50.000 ganger på ett døgn, men deretter ble annonsen stoppet av Facebook-redaksjonen.

Begrunnelsen var at videoen brøt med Facebooks retningslinjer for annonsering, ved at den viste for mye på hud og spilte på sex.

Tunge investeringer

Det 100 prosent lokaleide Tromsø-firmaet har totalt investert 16 millioner i den nye butikken som skal huse både Flisekompaniet og Drømmekjøkkenet – som begge er under Tromsø Flis’ fane. I tillegg har selskapet nå fått et nytt agentur; Varmefag – som er Norges største kjede innen peiser og ovner.

Større utstilling og supertilbud

Trioen får betydelig større arealer å boltre seg på når det gjelder utstilling av flis, baderom, kjøkken og ikke minst ildsteder.

Tirsdag 22. november åpnes dørene til den nye butikken – og Tromsø og Omegns befolkning inviteres til åpningsfest med kaffe, kaker og ikke minst svært hyggelige priser på alt til hjemmet.

Butikken holder åpent fra 10.00 til 22.00 – velkommen!

PS! Tilbudene varer for øvrig hele åpningsuka. 

Tromsø Flis AS

Tromsø Flis AS er et 100 prosent lokaleid Tromsø-firma som huser Flisekompaniet, Drømmekjøkken og Varmefag i sine splitter nye lokaler i Alkeveien 4 på Langnes.

Flisekompaniet har Norges største utvalg på lagerførte fliser og har erfaring på med flis helt siden 1979.

Drømmekjøkken har produsert kjøkken siden 1929, og har fokus på kvalitet og hverdagsglede i sitt arbeid.

Varmefag er Norges største peiskjede - med ekte kjærlighet for bålet, møbler som varmer og til faget vårt.

Besøk oss gjerne på Facebook - eller i vår nye butikk i Alkeveien 4 - hvor vi har åpnet fra tirsdag 22. november. 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet