Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bolinhos - den perfekte tapas eller forrett

Annonse fra Halvors Tradisjonsfisk

Nå har det endelig blitt enkelt å servere bolinhos her hjemme.

Portugal. En varm sommerdag i 1994.

Halvor Hansen setter for første gang tennene i en rykende varm bolinho full av norsk klippfisk. En smaksbombe. Sprø utenpå. Myk, saftig og smakfull inni. 

Noen år senere, i 2000, startet Halvor Hansen opp Halvors Tradisjonsfisk.

Stadig mer populært

I dag er bolinhos en stadig mer populær del av vareutvalget til Halvors Tradisjonsfisk. Håndplukket norsk klippfisk av ypperste kvalitet i kombinasjon med portugisiske mattradisjoner.

I Portugal og Brasil brukes bolinhos som typisk fastfood, men du får også bolinhos på stjernerestauranter.

Enkle grep

Med bare noen enkle grep, kan Halvors bolinhos trylles om til en lekker forrett eller tapas. Legg de pent opp på et brett med aioli, tomatsalsa og sursøt saus.

Perfekt å ha stående når gjestene ankommer, og trenger noe for å berolige blodsukkeret til hovedretten er ferdig.

Ny metode

I filmen ovenfor tilbereder Liver Margrethe Hansen og Svein-Ingvar Bjørndal, henholdsvis markedsansvarlig og daglig leder i Halvors Tradisjonsfisk, bolinhos.

De deler mer enn gjerne en metode som er litt enklere enn den tradisjonelle frityrstekingen. Husk å tine bolinhos et par timer i romtemperatur før steking.

Liv Margrethe Hansen med en tilberedningsmåte som er enklere enn vanlig frityrsteking som mange kvier seg for å gi seg i kast med. Foto: Marius Fiskum. Styling: Julie Johnsen

Halvors Tradisjonsfisk er lokalisert i Tromsø, med umiddelbar nærhet til de aller beste råvarene fra våre arktiske, iskalde farvann. Her blir førsteklasses fisk fra den nordnorske kystfiskeflåten videreforedlet under oppsyn av dyktige og kvalitetsbevisste produsenter.

Halvors Bolinhos med aioli og tomatalsa

-10 stk Bolinhos

-1 dl rapsolje

Slik gjør du: Ta bolinhos ut av pakken og la de ligge i romtemperatur i ca 2 timer. Ha rapsolje i en stekepanne og stek bolinhos gylden. Snu bolinhos 3 ganger slik at de blir stekt jevnt på alle sidene. La de hvile i 2-3 minutter før servering. Bolinhos smaker veldig godt sammen med tomatsalsa, aioli, søt chilisaus og grønn salat.

Aioli

-2 stk eggeplommer

-1 ss sitronsaft

-½ ts dijonsennep

-1 båt presset hvitløk

-2 dl rapsolje

-Salt

-Pepper

Slik gjør du: Alle ingredienser skal være romtemperert før tilberedning. Visp sammen eggeplommer, sitronsaft, dijonsennep og hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping, smak til med salt og pepper. Aioli oppbevares i kjøleskap i tett beholder.

Tomatsalsa

-1 båt hvitløk

-1 stk rødløk

-6 stk plommetomater

-½ stk agurk

-2 ss finhakket gressløk

-Saften av 1 stk lime

-1 dl olivenolje

-Salt

-Pepper

Slik gjør du: Skrellhvitløk og rødløk. Del tomatene i 2 og ta ut innmaten. Del agurk i 2 og skrap ut den bløte kjernen, deretter skal alt finhakkes og blandes sammen i en bolle.

Tilsett finhakket gressløk og saften fra 1 stk lime. Rør inn olivenolje og smak til med salt og pepper.

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet