Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Brannfare: Julepynt representerer også en betydelig brannfare.

Jula høytid for husbrann: Slik sikrer du deg mot de vanligste fellene

Jula er høysesong for boligbrann. Det er 10 ganger flere branntilløp i desember enn ellers i året. Statistikken viser også at det er 50 prosent flere boligbranner i julemåneden enn en gjennonsnittslig måned.

- Folk bruker jo å pynte til jul med ekstra belysning og juledekorasjoner. I tillegg har vi høy grad av feilbruk av elektriske artikler. Levende lys utgjør også en stor risiko for branntilløp, forklarer beredskapsrådgiver i Tromsø kommune, Kaj Christansen.

Han understreker at vi bør vise ekstra måtehold når det gjelder levende lys i jula. 

3 grunner til brann

I følge DSB – direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap – er det følgende tre grunner de viktigste til økt brannfare i jula:

1. Levende ild: Vi bruker mer levende lys, som vi kanskje glemmer eller velter. I tillegg fyrer vi mer i peisen på grunn av lave temperaturer.

2. Mer matlaging: Det typiske er at man glemmer at man har noe på platen – gjerne dersom alkohol er inne i bildet. Det står på for lenge, blir tørt, begynner å brenne og sprer seg opp i kjøkkenviften. Vips, så har du en potensiell boligbrann.

3. Bruk av mer elektrisitet: Det er mye skjøteledninger av ymse kvalitet, og vi har generelt mer lys på. Sjekk elektriske adventsstaker, lysslynger og lignende nøye, både når du pakker ned og når du pakker opp.

6 grep som sikrer deg

Her er noen grep som gjør deg ekstra sikret mot brann.

1. Sjekk røykvarsleren

Røykvarsleren er trolig den viktigste gjenstanden du eier. Den kan bokstavelig talt bety forskjellen mellom liv og død. Dobbelsjekk at de fungerer som de skal.

2. Slukk levende lys

Det oppfattes gjerne som barnelærdom, men likevel; forlater du et rom, skal levende lys alltid slukkes. Unngå også brennbar pynt på lysestaker. Det er en grunn til at mange branner skjer nettopp i julen.

- 90 prosent av alle branner er menneskeskapte.

3. Bruk el-vett

Vi omgir oss med elektriske produkter, men vi er ikke like flinke til å sjekke disse. Rådet er å derfor alltid å ta ut støpselet på termostatstyrte elektriske apparater. Se opp for svimerker på skjermer/møbler. Slå alltid av fjernsynet med av/på bryter. Ikke bruk vaskemaskin/oppvaskmaskin/tørketrommel om natta eller når huset står tomt.

4. Unngå mobil i sengen

Det finnes flere eksempler på at telefoner har tatt fyr. Da er det svært uheldig at disse er omgitt av brennbart materiale nært et eller flere mennesker som ligger og sover.

5. Pass på komfyren

Tørrkokte kjeler er ofte brannårsak. Ikke gå fra mat på komfyren.

6. Ha kontroll på brannslukningsutstyr

Skulle ulykken være ute, bør du ha kontroll på slukkeutstyr, slik at du får gjennomført en effektiv slokkeinnsats. 

Tromsø er en bykommune i Troms fylke. Det er den tredje største bykommunen i landet, og den sjuende etter folketallet. Per 3. kvartal i 2016 er 74376 bosatte i kommunen.

https://www.tromso.kommune.no/

Facebook

@tromsokommune

info@tromso.kommune.no

Fem gode råd mot brann

-Ta en «sikkerhetsrunde» i alle rom hver kveld og sjekk at ingen ovner er tildekket, slukk levende lys og slå av elektriske apparater.

-La ikke kaffetrakter, vannkoker, mobil¬ladere og liknende stå med støpselet i stikkontakten om natten.

Ikke bruk vaskemaskin, tørketrommel eller oppvaskmaskin når du sover eller er ute av huset.

-Unngå skjøteledninger til produkter som trekker mye strøm, som f.eks. varmeovner og vannkokere.

-Gjennomfør med jevne mellomrom brannøvelse i hjemmet; test røyk-varslere og prøv rømningsveier.

Kilde: Branntjenestens Yrkesorganisasjon 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet