Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Våren 2018 på Hålogaland Teater

Annonse fra Hålogland Teater

Velkommen til en ellevill og melodramatisk komedie om samfunnstopper fra Tromsø som reiser til Paris for å lansere Nordens Paris. Alt i burlesk stil med Jo Strømgrens gjenkjennelige merke. 

Målet er å selge Tromsø til franskmennene uten å måtte gå veien om Oslo eller plagsomme samer med reinsdyr. Nå gjelder det å selge hvalkjøtt fra Nord-Norge samt vin (!) fra Tromsø – til kresne franske ganer. Et forunderlig persongalleri av elskovssyke naboer, mistenkelige feiere, trekkspillere og sangere dukker opp og skaper et univers som er like ellevilt og uventet som det er morsomt og usannsynlig.

Åpningsforestilling Nordlysfestivalen 2018

REGI: JO STRØMGREN. MED: FINN ARVE SØRBØE, KETIL HØEGH, KRISTINE HENRIKSEN, TRUDE ØINES, JONAS DELERUD, JØRN FULLER-FEE OG MARIUS LIEN. 

Tir.–fre. kl. 19:30, lør kl. 18:00 Pris: 300,– / 250,– / 190,–

Møt Guri Johnson når hun får bryne seg på Kristian Fr. Figenshow og John Sigurd Kristensen i komedien Twigs – Hele hælvetes slekta.

I den varme, vittige og menneskelige komedien Twigs møter vi ikke bare tre skuespillere som spiller tolv roller, men vi blir også kjent med resten av slekta – Hele den hælvetes slekta. Ragnar Olsen har oversatt stykket og tilpasset det til nordnorske forhold på en kraftfull rett fram måte. Gjennom de tre skuespillerne møter vi blant annet avdøde ektemenn, en tunghørt svoger, læstadianske besteforeldre, griske svigerinner, flyttemenn, en katolsk prest, psykiateren Dr Krohn og diverse naboer.

REGI: TROND LIE. MED: GURI JOHNSON, KRISTIAN FR. FIGENSCHOW OG JOHN SIGURD KRISTENSEN.

Tir.–fre. kl. 20:00, lør kl. 18:30 Pris: 300,– / 250,– / 190,–

En gutt reiser seg brått fra sengen han har ligget i det siste året. Han bestiller en flybillett og forlater alt han kjenner.

Hvorfor kom du ikke før er historien om denne gutten. Vi ser ham rømme fra og lete etter seg selv. Spørsmålene om hvorfor han stikker av og hva som gjør at han velger denne dagen dukker opp. Hvor vil han og hvor ender han? Liv Heløes tekst tematiserer spørsmålet om fri vilje. I Yngvar Julins dunkle rom fremfører skuespiller Karl Flyman historien om gutten - i en musikalsk lydverden i surround skapt av komponist og lydkunstner Amund Ulvestad. Resultatet er en ny teateropplevelse av lyd, musikk og tekst, der publikum selv kan høre verden gjennom hovedpersonens ører og selv være med på hans reise. Inngår i programmet til Nordlysfestivalen 2018.

REGIKONSULENT: KAI JOHNSEN. MED: KARL FLYMAN OG AMUND ULVESTAD.

31/1 kl. 18:00, 1/2 kl. 19:00, 2/2 kl 19.00 og 3/2 15.00.  Pris: 150,- / 100,-

Kafka for kids!

Gregor er åtte år og flink på skolen og fullt opptatt med sport, fotball, speider’n og musikk. Alle forventer at han skal være flink, men en dag er det nok. Plutselig en morgen når han våkner opp og er han blitt forvandlet til et insekt!

Det tar litt tid, men etter hvert venner han seg til det. Han synes egentlig det er litt kult å være insekt, selv om alt blir annerledes, og mye av det han var flink til før kan han liksom ikke gjøre lenger. Men Gregor føler seg veldig forskjellig fra de andre, og til og med mamma og pappa fjerner seg gradvis fra ham.

REGI: ELINE ARBO. MED: GUNNAR EIRIKSSON, MARIA AGWUMARO, KRISTINE CORNELIE MARGRETE HARTGEN, MARTIN KARELIUS ØSTENSEN OG IDA LØKEN VALKEAPÄÄ. 

Tir.–fre. kl. 18:00, lør kl. 17:00 Pris: 150,-

Vinduer hadde premiere i Oslo i fjor og Dagbladet rullet seks på terningen! Dette er en fortelling om forflytning, enten den er frivillig eller tvunget. Det handler også om viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg selv forstått.

Klokken er 16:07. Det er februar og året er 2019. I korte glimt hører man stemmer fra en seng i Buenos Aires, fra en søppelfylling utenfor Paris, fra en stue i Karasjok, fra en strand ved Fukushima, fra et bad i USA og fra en containerhavn i Afrika. Vi hører unge stemmer som vil vekk, videre og fremover. Vi møter unge mennesker som alle har forskjellig geografisk og kulturell bakgrunn. Vinduer åpnes til en verden uten klare grenser, men som likevel har gamle grenser som skaper begrensninger.

REGI: JON TOMBRE. MED: MARIAMA F. KALLEY SLÅTTØY, SARAKKA GAUP, FELIPE ORELLANA, TARO VESTØL COOPER, NASRA OMAR OG JASON SINGH. 

Pris: 150,-

Den kjente sangeren og musikalartisten Jardar Johansen er klar for rollen som politimester Bastian i «Kardemomme By» når Riksteatret kommer til Scene Vest i april.

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med. Ta med deg barna på Folk og røvere i Kardemomme By - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Forestillingen passer for barn i alle aldre.

REGI: KIM HAUGEN. MED BLANT ANDRE: JARDAR JOHANSEN, PHILIP BØCKMANN, TOR IVAR HAGEN, MATS HOLM, SIREN JØRGENSEN, JAN HUSE, JANNE KJELLEVOLD, M.FL.

Tir.–lør. kl. 17:00 Pris: 260,– / 210,– / 860,– (fam, min. 4 pers.)

Han bare surrer litt. Ordene glipper for ham og han føler seg forvirret. Han er bare gammel og husker ikke så godt lenger.

Mye er gjenkjennelig i den svarte komedien Faren av franske Florian Zeller. Handlingen er slik at vi ser ting med den eldre Andrés forvirrede øyne når han kjemper for å forstå en stadig mer uforståelig verden. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Pierre. I Faren snus forventningene stadig opp-ned og skaper nesten en thrilleraktig spenning. Til slutt er verken han eller vi sikre på om virkeligheten er virkelig.

REGI: KETIL HØEGH. MED: KRISTIAN FIGENSCHOW, TRUDE ØINES, GURI JOHNSON, MARIUS LIEN, JØRN FULLER-GEE OG ANNE E. KOKKIN.

Tir.–fre. kl. 20:00, lør kl. 18:30 Pris: 195,– / 175,– / 150,–

Tidens Korthet er et vilt eventyr fra virkeligheten om å seile inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet.

Det er biografien om Jens Munk, skrevet av Torkild Hansen, som har inspirert Lars Saabye Christensen til å skrive diktsyklusen denne forestillingen er basert på. I Tidens korthet får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet Enhiørningen og jakten Lamprenen skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV. Forestillingen er et samarbeid med Trøndelag Teater, og har Trondheimspremiere 25. august.

REGI: EGILL HEIÐAR ANTON PÁLSSON. MED: TROND PETER STAMSØ MUNCH

Følg med på halogalandteater.no for info om billetter og spilleperiode. 

Vi tar i bruk hele teaterhuset når vi skal fortelle historien om universitetet – som også er historien om Nord-Norge. Sammen med NOSO, Nordnorsk Kunstmuseum, Vokal Nord, og et ensemble av skuespillere, dansere og musikere skal vi på en reise gjennom fortid, nåtid og framtid. Vi skal vandre gjennom kunst, forskning, kritiske røster og studentenes egne tanker. Og vi skal vandre på havet.

I 2018 feirer vi et bursdagsbarn som har hatt stor betydning ikke bare for byen Tromsø og landsdelen vår, men som også har vakt nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. UiT Norges arktiske universitet fyller 50 år, og vi inviterer til fest hvor jubilantens historiske og ikke minst framtidige betydning utgjør rammen for en teateraften utenom det vanlige.

Det var Peter Hjort som fikk det ærefulle oppdrag å etablere universitet i nord, nettopp fordi han ble observert syklende i snøstorm. Han var en mann som ikke ville gi seg, og han fikk det til. Femti år etter etableringen har vi et universitet som er internasjonalt anerkjent for sin forskning, og som har en spesiell posisjon og betydning nettopp fordi det er et arktisk universitet. For teatret er tema, diskusjonene og mulighetene som universitetet byr på en gavepakke. Den har vi fylt med et mangfold av uttrykk og stemninger- og gleder oss til å gi den videre til vårt publikum.

Velkommen til et unikt møte mellom kunsten og vitenskapen!

Av: Liv Heløe

Konseptgruppe: Jérémie M. McGowan (NNKM), Dag Håvard Hanssen (Vokal Nord), Espen Langvik (NOSO), Yngvar Julin (HT), Birgitte Warvik Rørtveit (HT), Inger Buresund (HT)

Original idé: Inger Buresund

Regi: Petter Næss

Regi/koreografi: Unn-Magritt Nordseth

Visuelt konsept: Yngvar Julin

Stor takk til UiT Norges arktiske universitet.

Urpremiere 15. september – billetter i salg nå!

Slik kjøper du billett

På nett: halogalandteater.no/aurorabillett.no

Billettluke: Aurora Kino Fokus

Automater: Jekta Storsenter, Hålogaland Teater og Aurora Kino Fokus

Telefon: 820 01 330 (Kr. 0,79 for oppkobling/kr. 2 per min)

På utvalgte forestillinger har vi har rabatter for barn, ungdom, studenter, trygdede, pensjonister og grupper over 10 personer. Ta kontakt på e-post: marked@ht.tr.no.

For tilbud til din bedrift ta kontakt: marked@ht.tr.no/77 60 64 00. 

Kjøp gavekort!

På Aurora Kino Fokus får du kjøpt gavekort til valgfritt beløp fra 100,– med ett års gyldighet. Gavekortet kan brukes på alle forestillinger ved Hålogaland Teater. 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet