Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Gull og glamour eller naturlig harmoni

Annonse fra Bademiljø Langnes AS

Det finnes mye fint å velge mellom når badet skal pusses opp. La Bademiljø på Langnes være din inspirasjonskilde.

Baderommet er for mange et sted som gir energi. Man får være litt alene med seg selv, og man får tid til å puste skikkelig inn. Det er på badet man omgrupperer tankene sine, og setter fraspark inn mot neste utfordring. Da er det viktig at man trives, og det kan være vel verdt å bruke tid på finne de riktige materialene, fargene og linjene. Badet skal også vare i mange, mange år. Dermed vil det være lurt å ta seg tid til å diskutere med fagfolk før man bestemmer seg. 

Det er ofte ikke så mye som skal til. Med enkle midler, styling og litt bevissthet rundt farger og tilbehør, kan man komme langt i å re-designe badet.

Svenn Gunge, daglig leder i Bademiljø

Men skal man bygge bad fra bunnen bør man vurdere de store linjene, og da er det mange muligheter.

NATURLIG HARMONI

"Skandinavisk" kaller mange stilen. Bruken av naturlige materialer og naturfarger bidrar til den gode følelsen av harmoni. Naturfargene gjør inntrykket lunt, selv om baderomsinteriøret er preget av rene kjølige flater. med naturfront, er du langt på vei. Suppler med myke håndklær i jordfarger og en bambuskrakk, så er det bare å tenne duftlysene!

GULL OG GLAMOUR

Hvorfor ikke tilføre en "touch" av Hollywood. Stilen gir en herlig luksusfølelse og er så absolutt lekre blikkfang. Det finnes en rekke løsninger og herlige produkter som du kan piffe opp interiøret med.

SORT/HVITT

Alt har minst to sider, og med motpoler kommer de ulike elementene bedre fram. Med sine glatte overflater, distinkte former og klare funksjon, er badet som skapt for kontraster.

ROYAL BLÅ

Blått bad er for de stilsikre. Og selvsikre. Men faktum er at blått passer for de fleste, for få andre farger fremhever det øvrige interiøret bedre enn nettopp blått. Vil du øke vågalt-faktoren, gjør det susen med noen detaljer i gull. Eller sølv - blått tillater det meste.

Gå inn på nettsiden vår og gjør et dypdykk i våre produkter og materialer. Inspirasjonen starter hos oss. 

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet