Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Flere hundre tusen nordmenn vil trolig åpne aksjesparekonto de kommende ukene

Annonse fra Sparebank1 Nord-Norge

Hva er poenget?

Regjeringen har åpnet opp for aksjesparekonto slik at det norske folk kan kjøpe og selge fond og aksjer uten at det utløser skatt på gevinst. Regjeringen ønsker med dette å oppmuntre flere til å spare i aksjer og aksjefond. Fra og med 1. september kan du åpne din Askjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge.

Fordeler med Aksjesparekonto:

• Du kan kjøpe og selge aksjefond, egenkapitalbevis og aksjer innenfor aksjesparekontoen uten å utløse  gevinstbeskatning

• Du kan ta ut det opprinnelige innskuddet i kontoen uten å skatte. Først når du tar ut gevinst fra  aksjesparekontoen begynner du å skatte.

• Gunstig overgangsregel i 2017: Du kan flytte dine eksisterende aksjefond og enkeltaksjer inn på     Aksjesparekonto uten at det utløser skatt

• Du kan spare i børsnoterte aksjer, egenkapitalbevis og aksjefond notert i Norge og EØS

Fordeler med Aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge:

• Vi gjør det svær enkelt for deg å flytte aksjefondene og aksjene dine til Aksjesparekontoen

• Vi gjør det svært enkelt for deg å kjøpe og selge aksjefond og enkeltaksjer innenfor Aksjesparekontoen

• Det koster ingenting å ha Aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge, og det er ingen gebyrer ved kjøp  eller salg av fond

• Du får tilgang til et bredt fondsutvalg av norske og internasjonale fond

• Du får samlet alle dine aksjefond og aksjer på ett sted, og du får full oversikt over dine aksjefond og  aksjer på samme sted

• Alle privatpersoner som er skattepliktige til Norge kan opprette Aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord- Norge

• Trenger du hjelp kan du få dette hos en av våre sertifiserte sparespesialister på et av våre 38 kontorer. Ta kontakt på telefon 915 02244 eller møt opp.

Vær oppmerksom på:

• Etter loven opptjenes ikke renter på bankkontoen i Aksjesparekontoen

• Har du aksjer og aksjefond med urealisert tap anbefales det ikke å flytte disse inn i Aksjesparekontoen. • Salg utenfor Aksjesparekontoen gir rett til tapsfradrag i salgsåret og salgsbeløpet kan eventuelt  overføres til Aksjesparekontoen

• Tap ved salg i Aksjesparekontoen føres mot gevinster på andre investeringer.

Ta kontakt med en rådgiver:

Tlf: 002244

Redaksjonen i Nordlys har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet