Anja og Kristoffer fikk «prøvebo» drømmeleiligheten

«Try before you buy» er et innovativt konsept fra menneskene som skaper Vervet – Tromsøs nye bydel.

Her skal potensielle kjøpere få et unikt innblikk i livet på Vervet gjennom å låne leiligheten de vurderer i et par dager. Slik kan de oppleve helheten av livet i bydelen.

Unikt konsept

Forhåpentligvis er det opplevelsen og inntrykkene som hjelper de potensielle kjøperne å velge sitt nye hjem.

Anja Røste og Kristoffer Lorentzen tilbrakte en februar-helg i en splitter ny leilighet i bygg H på Fram. Og de hyller både konseptet og Vervet.

– Vi synes det er tøft at utbygger åpner opp for dette, det gir kjøper en unik følelse av hvordan det vil være å bo her.

Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

Opplevelsen av leiligheten

27-åringene er begge fra Lofoten og har bodd i Tromsø siden 2021. Vervet er drømmedestinasjon når de nå er på jakt etter ny bolig.

Så hva sitter det unge paret igjen med etter en helg på Vervet?

– På en måte føltes det som å være på hotell, så vi måtte prøve å omstille hodet litt til å late som om vi hadde kjøpt leiligheten, ler de.

– Vi gikk mye rundt i leiligheten, så for oss hvordan man kan gjøre det med garderobeløsninger, hvordan man ville møblert og rett og slett hvordan det vil være å bo her.

Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

Borettslag på Gjøa

Det har blitt skrevet mye om Vervet siden idéen om bydelen ble lansert for mange år siden. Ofte har det vært et unyansert fokus på prisen på de aller dyreste leilighetene. Det skaper et uriktig bilde av at bydelen ikke er egnet for «folk flest».

Sannheten er at det finnes leiligheter i et bredt spekter prisklasser, både for enslige, førstegangsetablerere og barnefamilier.

Vervet borettslag har en såkalt 50/50/50-modell hvor 50 prosent av kjøpesummen finansieres med innskudd fra kjøperne og 50 prosent av kjøpesummen finansieres via borettslaget som andel fellesgjeld med en løpetid på felleslånet på hele 50 år.

Denne modellen foretrekker mange ettersom det gir en enkel og oversiktlig økonomi og administrasjon. For Anja og Kristoffer er det viktig med oversiktlige bokostnader som dette.

Nå lanseres nye leiligheter i Gjøa. I dette byggetrinnet er det en fin kombinasjon av arealeffektive leiligheter og romslige leiligheter.

Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

Fellesarealene

En av aktivitetene Anja og Kristoffer hadde gledet seg til på forhånd var å utforske de banebrytende fellesarealene til Vervet. Og de skuffet ikke.

– Fellesarealene er jo helt unike, vi har aldri sett noe lignende, sier de entusiastisk.

– På fredag kveld tok vi oss en tur ned bare for å se hvordan det var blitt. Vi kikket innom gangen hvor hyblene ligger, og så inn til de andre tilbudene som er der. Utrolig flott altså, stråler de.

Lørdag formiddag tok de en kafétur på Vervet bakeri etter det gikk de opp til leiligheten og skiftet til treningstøy.

– I løpet av fem minutter var vi på treningssenteret og tok oss en økt der. Vi ser jo for oss at vi kommer til å bruke spesielt treningssenteret mye, man har liksom ingen unnskyldning for å la være når det er så vanvittig nært.

Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

Det er ikke bare treningstilbudet som er attraktivt for Anja og Kristoffer.

– Søndag formiddag sjekket vi ut biblioteket som har en utrolig fin atmosfære og ro over seg hvis man ønsker å komme seg litt ut av leiligheten for å for eksempel lese eller skrive.

Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

Framtidens bydel

Etter en innholdsrik helg på Vervet, som blant annet inneholdt take-away fra Sumo og en bedre middag på Maskinverkstedet, skal paret nå tilbake i tenkeboksen og sortere inntrykkene.

En ting de er sikre på er at Vervet kommer til å ha en unik og viktig posisjon i Tromsø.

– Det viktigste for Vervet er kanskje å få frem til folk hvor bra tilbudet i den nye bydelen faktisk er. Vi vil absolutt anbefale Vervet til venner, både for opplevelsene, men også til de som ønsker en plass å bo, sier de. 


Dette blir trendene i 2022. Bli med inn hos Bohus Tromsø.

– Vervet gjør veldig mye nytt og kult. Konsepter som deling av bil, båt og sykkel er jo helt perfekt for folk, slik at man slipper at alle skal kjøpe de akkurat samme tingene.

Den urbane livsstilen med fellesarealer og attraktive mat- og servicetilbud i umiddelbar nærhet appelerer absolutt til Anja og Kristoffer.

– Det er framtidens måte å bo på, smiler de.


Lær mer om livet på Vervet her