annonsørinnhold fra

Font

I over 100 år har de kjørt oss dit vi skal.

Alle har et forhold til dem. De er de første til å ønske oss velkommen i Nordens Paris. De kjører oss trygt hjem til våre kjære. De er med oss fra vi er små, og de er med oss når vi blir gamle.

Det viktigste for oss er at du kommer deg trygt frem, dit du skal, når du vil. Derfor har vi nå i over 100 år vært oppe tidlig, og sent i seng.

Tromsø Taxi - et lokalt drosjeselskap som du kan stole på.

Tromsø Taxi fyller over 100 år!

Mesteparten av Tromsøs befolkning har et forhold til Tromsø Taxi. Det er ofte de som kjører deg hjem etter en kveld i sosialt selskap, hjelper eldre mennesker med alt ifra snømåking til bæring, kjører pasienter til sykehuset og skoleelever på skolen. Dette har de nå gjort i 106 år for byen.
- Det føles helt fantastisk! Å kunne være et tresifret antall år i bursdag for selskapet er vi beæret og veldig stolt over, forteller Steinar Nilsen som er administrerende direktør i Tromsø Taxi.

Outdoor recreation, Sky, Cloud, Smile, Snow, Travel, Leisure

Innenfor taxi-dørene

De fleste ønsker en viss grad av trygghet når de skal velge transportmiddel. For barnehagen som skal på tur og Heidi med epilepsi-diagnose er det derimot helt nødvendig i hverdagen. Arild og Morten åpner opp taxi-dørene og viser fram sin viktige jobb.

Med min diagnose er jeg helt avhengig av å ha sjåfører som kan gi meg en trygghet

Heidi Olsen

Polle (92) har kjørt 65 ganger rundt jorda

Mange av dagens yrker ser helt forskjellig ut nå enn for bare hundre år siden. Men for sjåførene i Tromsø Taxi arbeider de etter de samme grunnleggende prinsippene som alltid har vært. Vi får et innblikk i hvordan yrket var for både 50 og 100 år siden via fire generasjoner Bjørvik.

Dette kurset hjalp Roy da det sto om liv og død

Taxisjåføren Roy Larsen skulle på en helt vanlig kjøretur nordover fra Tromsø. Så ble han vitne til en alvorlig hendelse på veien, og var første person på stedet. Her ble førstehjelpskurset som sjåførene lærer hos Tromsø Taxi livsviktig.

- Det hadde vært en helt vanlig kjøretur fram til da. Det dukker opp en syklist foran meg som sjanglet noe voldsomt på veien. I det øyeblikket jeg passerer han så ser jeg at han faller om på bakken i sidespeilet. Etter det gikk alt på autopilot.

Roy sikrer stedet og løper bort til mannen for å sjekke hvordan det har gått. Når han ikke kjenner noen puls på vedkommende går alvoret opp for han. Han får ett fokus for seg - og det er å redde et liv.

Font

Et lokalt drosjeselskap du kan stole på

Til toppen