Hele staben hos SMISO. f.v: Beate Olsen, Lene Sivertsen, Bjørn Aasmoe, Ramesh Jørgensen og Lizett Ulrika Skottestad. Foto og video: Ole Åsheim

annonsørinnhold fra

Plant

– Det er aldri for sent å få hjelp

Smiso hjelper overgrepsutsatte å ta kontroll på eget liv.


– Innenfor veggene våre er det du sier strengt taushetsbelagt. Vi kommer ikke til å si det du forteller oss. Ikke til noen, lover Lene Sivertsen i Smiso.


Hun er rolig og behagelig å prate med. Den typen samtalepartner som lar deg trekke pusten, samle tankene, veie opp ordene før de forlater tungespissen.


Smiso et støttesenter for utsatte for incest og overgrep i Troms. Sivertsen er daglig leder der. Hun er også en støttespiller for menneskene som kommer dit for å fortelle sin historie. De som åpner opp om det usigelige og uvirkelig vonde de har gått igjennom.  


– Vi kan love at det hjelper å snakke om det, forsikrer Lene.


Hun har erfaring nok til å vite hva hun snakker om. Det er over 20 år siden hun startet senteret i Tromsø. Gjennom årenes løp har hun og kollegene hatt mange samtaler med utsatt og pårørende.


– Trykket blir lettere. Du får støtte til å finne ordene til å beskrive hvordan du har det. Og hjelp til å finne svar.


Flash photography, Street fashion, Smile, Sleeve, Happy

Lene Sivertsen, daglig leder i SMISO

- Vi kan love at det hjelper å snakke om det


portrett.jpg

REKTOR

Gina Kveen har lang erfaring fra skolevesenet og har et stort hjerte for idrett. Hun lover skole og idrett i en fantastisk kombinasjon når WANG åpner neste år.


Dette er fonten som skal brukes på all brødtekst. Dobbeltklikk på tekstfeltet for å legge inn/endre tekst. Du kan velge å linke opp deler av brødteksten dersom du skal ha CTA-linker gjennomgående i teksten. Dette anbefales dersom klikk til kundens nettside er en viktig KPI. Når du legger inn en link som skal peke ut til kundens nettsted velger du følgende innstillinger: a) link type = external, b) legg inn linken, c) huk av for "open page in new tab", d) huk av for "add rel=nofollow", og e) huk av for "add rel=sponsored".

H3 er mellomtittelfonten

17 år

En stor del av det viktige arbeidet Lene og kollegene gjør er å ufarliggjøre det å ta kontakt med hjelpeinstanser hvis man har blitt utsatt for overgrep. For mange går det så alt for lang tid før man snakker med andre om det man har vært gjennom.


– Det tar utsatte i snitt 17,2 år å fortelle om overgrep, sier Sivertsen.


Det er en rystende statistikk.


– Vi jobber for å gjøre det tallet minst mulig.


Hun forteller at mange har båret på vonde hemmeligheter store deler av livet. Og at de føler at det er for sent å få hjelp. Om inntrykket av møtene med de som har levd i mørket, med utfordringer knyttet til egen kropp og følelsesliv.


– Til slutt har det gått så mange år at man sitter igjen med tanker som «er det vits å begynne nå?».


Det er vits å begynne.


– Det er aldri for sent!, slår Lene fast. Hun og gjengen i Smiso er tilstede for deg, og skal hjelpe deg på veien mot en bedre tilværelse.

Håp

– Det er håp, det er mulig å få hjelp. Det er alltid noe igjen av livet som kan endres… for å finne mening igjen, sier Lene. Hun er klar og tydelig.


Første steg er å ta kontakt, åpne seg opp om det man gjerne har undertrykt mange, mange år. Her fokuserer Smiso på de gode trygge menneskemøtene.


– Vi kan hjelpe deg å bygge livet slik du ønsker å leve det, er lovnaden fra Lene og resten av støttesenteret.


Tilbakemeldingene fra menneskene hun har hjulpet gir sterkt inntrykk.


– Men de stoler på oss. Derfor kan de kan komme hit og dele det innerste.


I løpet av de over 20 årene Smiso har drevet i Tromsø har de utfordre systemet og vært en tydelig stemme for at ingen skal utsettes for seksuelle overgrep. Det kommer de til å fortsette med. De gjør det for ofrene.


– For at de skal få livene sine tilbake. Og håp for seg selv og sin fremtid.


Artems Portrait

PORTRETT

Navn Navnesen


 • Koster det noe å benytte seg av deres tilbud?

  - Nei. Smiso er et lavterskeltilbud, og er derfor gratis.


 • Må jeg fortelle og snakke om selve overgrepet?

  - Det er opp til deg som kommer på samtale hva du ønsker å prate om.


 • Kan jeg ta med familie eller kjæreste på senteret?

  - Det kan du. De kan enten være med i samtale, eller sitte å vente i stua.

 • Hva er åpningstidene?

  - Vi har samtaletid mandag til fredag fra 08.30 – 16.00

 • Hvem kan benytte seg av tilbudet?

  - Smiso er et tilbud til mennesker som et utsatt for incest og/eller andre seksuelle overgrep. Vi tilbyr også samtaler til pårørende, venner eller partnere.

Ofte stilte spørsmål

Plant

Trenger du eller noen du kjenner hjelp? Ta kontakt!