Automotive lighting, Wheel, Car, Vehicle, Tire, Hood, Grille, Plant, Window

annonsørinnhold fra

Font

Vidar kjøpte nye Ford Mustang Mach-E usett – her er førsteinntrykket!

For tre uker siden fikk Vidar Hanøy (43) og familien utlevert sin splitter nye Ford Mustang Mach-E hos Bil i Nord Tromsø. En bil de bare hadde sett bilder av.

Selv om ventetiden var lang så kom bilen raskere enn forventet takket være bilselger Roar Jensen, hos Bil i Nord Tromsø.

– Vi fikk bilen for tre uker siden, etter å ha ventet i spenning siden november 2019, forteller Hanøy.

Heldigvis ble forventningene til bilen innfridd.

– Jeg bestilte bilen usett, det vil si at jeg så bilder av bilen på nett og leste meg opp på spesifikasjonene. Første gang jeg så bilen i levende live var for tre uker siden da vi hentet den. Den ser faktisk enda bedre ut i virkeligheten enn på bildene, forteller Hanøy.

Bil i Nord har nå tilbud på Ford med kampanjerente på 0,99 %. Les mer her.

Imponert over forbruket

Hanøy bor med familien på Tennes i Balsfjord, og bilen bruker han til å kjøre til og fra jobben som flytekniker på Bardufoss i Målselv.

– Bilen holder virkelig det den lover når det kommer til energiforbruk og rekkevidde. Da vi hentet bilen kjørte vi over 300 kilometer samme dag. Jeg klarte faktisk å ligge på 17 kilowatt per time per 100 kilometer, noe vi er svært fornøyd med. Det er en stor bil og jeg kjørte som normalt uten å tenke på rekkevidden eller forbruket, forklarer Hanøy.

Motor vehicle, Jeans, Smile, Tire, Wheel, Dog, Window, Car, Building

På sin første kjøretur hadde Vidar Hanøy et strømforbruk på 17 kWt per 100 kilometer.

– Jeg har merket at kjørestilen min har endret seg litt, det går litt sport i det å prøve å få forbruket lavest mulig, samtidig så kan det hende man har en mer behagelig kjørestil når man kjører elektrisk, siden man kanskje er litt mer forsiktig på gasspedalen, sier Hanøy.

En familiebil

For 43-åringen og familien var det spesielt viktig at bilen hadde god plass.

– Jeg og samboeren min har både barn og hund, så for oss var det viktig at det var god plass i bilen til både mennesker, hund og utstyr. I tillegg så var det viktig at bilen kunne leveres med hengerfeste og at rekkevidden var over 400 kilometer. Bilen må rett og slett kunne fungere som en familiebil.

Her kan du lese mer om hvordan du sikrer barn og hund i bil.

Seat belt, Motor vehicle, Dog breed, Jeans, Smile, Car, Leg, Lap

At den nye bilen har god plass til to og firbeinte er viktig for familien på Tennes.  

Og det er spesielt én ting Hanøy liker med sin nye Mustang Mach-E;

– Vi er veldig fornøyde med ”frunken” (bagasjerommet fremme – front trunk). Den har god plass og rommer over 100 liter. Den har også et dreneringshull i bunnen som gjør at du kan spyle den og vannet renner ut. Det passer perfekt hvis du har vært på fisketur eller har skitne klær du skal frakte med deg, forklarer Hanøy.

Enorm etterspørsel

Salgssjef for Ford, Roar Jensen, hos Bil i Nord Tromsø, er ikke i tvil om at nye Ford Mustang Mach-E har blitt en hit.

– Vi begynte å levere de første eksemplarene til kundene i starten av mai. Så langt har vi i Tromsø levert ut 20 biler og 10 til skal leveres ut de neste ukene. Vi håper å kunne levere det dobbelte innen året er omme, da etterspørselen er stor og responsen på bilen har vært enorm, forklarer Jensen.

Ford Mustang Mach-E kan også fås med panoramatak og Bang & Olufsen-lydanlegg.  


Jensen tror Ford har truffet blink med sin første ordentlige elbil.

– Tilbakemeldingene fra kundene er veldig gode. Bilen har også gjort det veldig godt i tester. Dette er en rå bil som har det de fleste i Norge ønsker seg. Du får firehjulstrekk, hengerfeste, god bakkeklaring og masse utstyr. I tillegg ser bilen lekker ut, sier Jensen.

Lyst til å prøvekjøre nye Ford Mustang Mach-E? Her kan du booke prøvekjøring.

Dekker behovene

Familien er ikke i tvil om at de har gjort et godt valg.

– Det virker som en veldig solid bil. Den har utrolig god kjørekomfort, perfekt for å kjøre langt. Vi valgte long range-utgaven med firehjulstrekk, noe som betyr at den har en rekkevidde på 540 kilometer, forteller Hanøy.

Land vehicle, Automotive design, Car, Smile, Window, Plant, Hood

Vedlikeholdskostnadene er betydelig lavere med elbil enn bensin og diesel-biler.  

– Det føles som vi har gjort et veldig godt valg. Dette er den første nye bilen jeg har kjøpt. Jeg har vært vant med å skru på de fleste av bilene jeg har hatt, men denne bilen skal jeg ikke skru noe på, annet enn å skifte hjul, foreller Hanøy.

Og selv om bilen er svært stillegående så er det èn ting Hanøy setter ekstra pris på.

– Det må være den ”falske” V8-lyden du kan skru på i bilen, forteller Hanøy med et smil.

Lave driftskostnader

I tillegg til at du slipper å fylle drivstoff på en elbil så kan du faktisk spare mye på driftskostnader også.

– Ved å velge elbil så kan du faktisk redusere servicekostnadene dine med 40-50%. Det er færre bevegelige deler i en elbil og dermed færre ting som kan bli slitt. På den nye Ford Mustang Mach-E er serviceintervallene på 2 år eller 30 00 kilometer, som gjøre at du ikke trenger å ha bilen på service like ofte som mange andre biler, forklarer Jensen.

Automotive tire, Sky, Cloud, Vehicle, Wheel, Car, Grille, Hood

Spesielt den tøffe fronten kommer folk til å like tror Roar Jensen.  

Du trenger heller ikke dra på verksted for å oppdatere bilen.

– Bilens programvare oppdateres automatisk over internett når du kjører eller bilen står hjemme, sier Jensen.

Sjekk dine ladekostnader

Bil i Nord har en egen kalkulator som beregner hva det koster deg å kjøre elbil. Kalkulatoren tar utgangspunkt i strømprisen og ganger den med elbilens batterikapasitet. Resultatet er et overslag på hvor mye det koster deg i kroner og øre å lade elbilen din.


Priseksempel Finnsnes – Tromsø

Reiseveien mellom Finnsnes og Tromsø er ca 16 mil. I regnestykket tas det høyde for en gjennomsnittlig strømpris på 1 kWh, inkludert faste kostnader, nettleie og avgifter (kilde SSB). En gjennomsnittlig elbil bruker mellom 1-2 kWh per mil.

Ser vi kun på strømprisen vil det da koste cirka 30 kroner å kjøre strekningen Finnsnes-Tromsø med en hjemmeladet bil.

– Ved å sammenligne månedskost blir det enda tydeligere hvor mye man sparer. Hvis vi legger til grunn 20.000 kjørte kilometer i løpet av et år, en bensinpris på 17 kroner literen og et forbruk på 0,75 per mil – vil bensinregninga komme på 2125 kroner måneden, mens strømregninga er på 350 kroner. Bensin er altså mer enn fem ganger så dyrt, Jensen.

I tillegg kommer lavere kostnader på service, bomringer, fergeturer og parkering.

Bil i Nord har nå tilbud på Ford med kampanjerente på 0,99 %. Les mer her.

Bil i Nord er en av Nord-Norges største bilforhandlere og har avdelinger i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Svolvær, Sortland, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.