Naval architecture, Watercraft, Handwriting, Gesture, Font, Art, Water

Tromsø Byteater: Den rare tidaHva skjer med et vennskap når verden plutselig blir snudd på hodet? Hvordan kan man leke når man ikke får være sammen? Og sist, men ikke minst, er det sant at superhelter kan fikse absolutt alt?

Den rare tida er en teaterforestilling basert på dokumentarisk materiale om hvordan barn nord i Norge opplevde verden under en pandemi. I Den Rare Tida møter vi bestevennene Julie og Marius. De går i samme klasse og bor så nært at de kan se hverandres vinduer fra soverommet. Hver dag går de sammen til og fra skolen. Begge elsker snøballkrig, superhelter og synes at bursdager er det beste i verden.

Men så en dag blir plutselig hele verden forandret. Statsministeren kommer på TV´n og sier at landet er i en krise. Skolene stenger og ingen får lov til å besøke hverandre. Alle må holde en meter avstand og bursdager er strengt forbudt.

Den Rare Tida er et tidsbilde på hvordan landets lockdown under pandemien påvirket barn og unge. Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, skapt på grunnlag av spørreundersøkelser og intervjuer barn fra 1.-4. klasse i Troms og Finnmark.

De samme barna deltar også i forestillingen som stemmer og medspillere via video- og lydopptak. Forestillingen er en blanding av dokumentar og fiksjon, og skapes i brytningspunktet mellom teater, videokunst og musikk.
NordlysfestivalEN

Visste du at ...?

The Answer is Land/Vástádus eana

Velkommen til en av Nordlysfestivalens mest spektakulære forestillinger. The Answer is Land/Vástádus eana var åpningsforestilling på Festspillene i Nord-Norge, og høstet skryt både fra kritikerne og publikum, hvor aktørene tar publikum med på en vandring gjennom joik og dans.

Virkemidlene reflekterer kraften ved det å stå sammen om noe og bevisstheten om jorda vi står på og deler.

Forestillingen starter utendørs, hvor publikum blir med på en vandring inn til selve konsertsalen sammen med de syv kvinnelige utøverne.

Det er den anerkjente komponisten Frode Fjellheim som har komponert det musikalske uttrykket og den flerstemte joiken som presenteres av joiker Kajsa Balto og Sara Marielle Gaup Beaska, sanger Olga-Lise Holmen og Grete Daling, og danserne Nora Svenning, Julie Moviken og Emilie Marie Karlsen.


...du finner alt fra verdensstjerner til lokale talenter på våre scener.